Karateka de la CS Vidalis Zalău s-au pregătit sub comanda unui campion mondial japonez

Ca în fiecare an, Federaţia Română de Karate Kyokushin a organizat şi în această vară un stagiu de pregătire pentru antrenorii şi sportivii legitimaţi la cluburile din România, cantonamentul din acest an având loc la Cluj-Napoca.

Şi în acest an a fost prezent un invitat din străinătate, japonezul Norichika Tsukamoto, dublu campion mondial absolut, sportiv ce a câştigat ediţia din acest an a Campionatului Mondial de karate kyokushin, la vârsta de doar 21 de ani. Tsukamoto avea să devină, din nou, campion mondial în 2011, la vârsta de 36 de ani, fiind cel mai vârstnic sportiv devenit campion mondial în această ramură sportivă.
De la CS Vidalis Zalău au fost prezenţi: Cristian Bolduţ, instructorul clubului, Tiberiu Isa, Dan Perţa, Cristian Nechita, Cătălin Crişan, Iulian Corciac şi Serghei Savin.
„Experienţa pregătirii alaturi de acest mare campion japonez a fost deosebită, el reuşind să transmită informaţii tehnice de mare fineţe în ceea ce priveste lupta în kyokushin. Mai important de atât a fost faptul că a transmis acele aspecte specifice artelor marţiale care fac diferenţa dintre o simplă ramură sportivă şi artele marţiale cum ar fi modestia, abnegaţia, dorinţa ca prin tot ceea ce faci să fii de folos celor din jurul tău şi, nu în ultimul rând, societăţii în care trăieşti”, a declarat Cristian Bolduţ, instructorul CS Vidalis Zalău.
Stagiul s-a încheiat cu un examen pentru obţinerea gradelor în karate kyokushin, examen coordonat de directorul tehnic al Federatiei Europene de Karate Kyokushin, spaniolul Juan Escalera (6 Dan).
Sportivii zălăuani Cristian Nechita şi Cătălin Crisan au reuşit să promoveze examenul pe care l-au susţinut.

Leave a Comment