Intalnire de marca la LPS Avram Iancu Zalau

Intalnire de marca la LPS  Avram Iancu  Zalau

Catedra de atletism a Liceului cu Program Sportiv Avram Iancu Zalau a organizat la sfarsitul saptamanii trecute o intalnire cu atleta de origine zalauana, Cristina Casandra

Revenita in orasul natal pentru o perioada de zece zile, atleta Cristina Casandra (actualmente legitimata la CSM Suceava) a fost invitata joia trecuta la Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu Zalau, pentru a avea o intalnire cu elevii acestei scoli. Ideea le-a apartinut profesorilor de la catedra de altetism, printre care se afla si Teodor Bidian, cel care a si descoperit-o pe Cristina, fiindu-i si primul antrenor pe vremea cand aceasta era legitimata la CSS Zalau. Evenimentul a avut loc in sala festiva a LPS Avram Iancu Zalau, fiind prezente clasele de specialitate, profesori, dar si directorul scolii, Alexandru Jako. Primul care a luat cuvantul a fost directorul Jako, care a tinut sa o felicite pe Cristina pentru rezultatele obtinute pana in prezent, iar la final i-a inmanat o diploma de merit si un buchet de flori. A urmat un discurs al antrenorului Teodor Bidian, care le-a si prezentat elevilor cele mai bune rezultate ale Cristinei pe plan international, dupa care a venit randul sportivei sa ia microfonul. Dupa ce le-a impartasit elevilor cateva din secretele care i-au adus marile performante atat pe plan national, cat si international, atleta le-a raspuns elevilor la cateva intrebari, iar la final a primit din partea elevilor buchete de flori, dupa care le-a oferit acestora cateva autografe. Am fost placut surprinsa, chiar daca, sincera sa fiu, ma asteptam sa fiu invitata sa vorbesc cu elevii, a declarat Cristina Casandra. Ne-am intalnit pe stadion si, datorita faptului ca ea a fost eleva in cadrul claselor cu program sportiv la Grupul Scolar , care s-a transformat pe urma in Scoala Generala , iar acum poarta denumirea de Liceul cu Program Sportiv Zalau, am decis sa organizam o intalnire mai speciala. Ma bucur foarte mult ca am reusit organizarea unei asemenea intalniri si sper ca elevii sa fi ramas cu ceva din discursul Cristinei. Astept si imi doresc ca ea sa participe si la Jocurile Olimpice de la Londra si, de ce nu, chiar sa castige o medalie. Ii multumesc pentru tot ce a facut in atletismul romanesc si vreau sa stie ca privesc cu mari emotii la televizor toate cursele sale, a afirmat Teodor Bidian. Dupa incheierea evenimentului, sportiva a fost invitata in biroul directorului Jako, unde s-a si semnat in cartea de onoare a liceului.

Nascuta in 1977, la Zalau, Cristina Iloc a inceput atletismul in clasa a saptea, fiind legitimata prima data la CSS Zalau, iar antrenor fiindu-i profesorul Teodor Bidian. Era in grupa de orientare turistica, la domnul Tautu. Mi-a placut cum alearga si am avut o discutie cu ea si cu parintii ei, in urma careia am convins-o sa vina la atletism, isi aminteste Bidian. Primele rezultate pe plan international au fost obtinute sub indrumarea acestuia, dupa care, in toamna anului 1998 s-a casatorit cu atletul Silviu Casandra, iar in 1 ianuarie 1999 s-a transferat de la CSM Armatura Zalau la CSM Suceava, club la care este legitimata si in prezent.

Cele mai importante rezultate obtinute de Cristina Casandra pe plan international: in 1996 s-a clasat pe locul patru cu echipa Romaniei la Campionatul Mondial de cros si pe locul sapte la individual la categoria junioare; in acelasi an a castigat medalia de bronz in proba de 5.000 de metri plat la Campionatele Mondiale de juniori din Australia; in 1997 s-a clasat pe pozitia a doua tot in proba de 5.000 de metri plat la Campionatele Europene de tineret din Finlanda; in 1998 s-a clasat pe locul trei cu echipa Romaniei de senioare la Campionatele Europene de cros din Italia; in 1999, Cristina s-a transferat la CSM Suceava, dupa ce s-a casatorit cu atletul Silviu Casandra, schimbandu-si si proba de 5.000 de metri plat in 3.000 de metri obstacole. A mai participat la numeroase competitii cu echipa Romaniei, aducand de fiecare data puncte importante delegatiei tarii noastre. Incununarea carierei sportive a fost rasplatita cu o participare la Jocurile Olimpice de anul trecut de la Beijing, unde a ocupat locul cinci in proba de 3.000 de metri obstacole, stabilind de doua ori record national atat in calificari, cat si in finala. Datorita rezultatelor remarcabile, Cristina Casandra a fost desemnata in 1996, cetatean de onoare al Municipiului Zalau.

Leave a Comment