HC Zalău va evolua direct în turul doi al Cupei EHF

Handbal Club Zalău a terminat pe locul cinci ediţia trecută a Ligii Naţionale, poziţie ce-i conferă dreptul de a evolua şi în sezonul viitor în Cupa EHF, competiţie în care, în sezonul trecut a susţinut 12 partide. În urma coeficientului acumulat la nivel european, formaţia condusă de Gheorghe Tadici va evolua în sezonul următor al Cupei EHF direct în turul doi preliminar, la fel ca în ediţia trecută.
Federaţia Europeană de Handbal a făcut public lista cu echipele participante, urmând ca în perioada următoare să aibă loc tragerea la sorţi pentru primele două tururi preliminare.
În ediţia trecută a Cupei EHF, echipa zălăuană a ajuns până în sferturile de finală, fiind eliminată de echipa turcă, Kastamonu Beledyiesi.
Celelalte echipe româneşti calificate în cupele europene sunt: CSM Bucureşti – care va activa în Liga Campionilor, SCMU Craiova – calificată în turul preliminar al Ligii Campionilor, HCM Râmnicu Vâlcea – în Cupa EHF şi Măgura Cisnădie – în Cupa EHF.
Pentru prima dată în sezonul trecut, Cupa EHF a fost organizată sub formă de grupe, iar HC Zalău a fost prima echipă din istoria handbalului românesc ce a acces în această fază a competiţiei.
Cea mai notabilă performanţă înregistrată de HC Zalău în Cupa EHF a fost în sezonul 2011 – 2012, când echipa lui Tadici a pierdut finala cu rusoaicele de la Lada Togliatti, formaţie condusă la acea vreme de Evgheni Trefilov.
Handbalistele zălăuane vor începe pregătirile pentru noul sezon la începutul lunii iulie, prima etapă din noul sezon al Ligii Naţionale fiind programată în data de 2 septembrie.

Leave a Comment