HC Zalău, fără victorie în Ungaria

La o săptămână după turneul de verificare organizat la Zalău, formaţia pregătită de Gheorghe Tadici a participat la „Cupa Metalurgistul”, un turneu organizat în Ungaria, la Dunaujvarosi. Şase echipe s-au înscris în competiţie, împărţite în două grupe. HC Zalău a întâlnit în faza grupelor formaţiile Fehervar şi Ipress Vac, pierzând în faţa ambelor echipe din ţara vecină. Scorul final al partidei cu Fehervar a fost 19 – 28 în favoarea formaţiei ungare, după ce scorul final al primei reprize a fost 9 – 12. Cele mai bune marcatoare ale formaţiei zălăuane au fost Sabine Klimek, cu şapte reuşite şi Roxana Rob, cu şase goluri marcate.
HC Zalău a fost învinsă şi în al doilea meci din faza grupelor, scorul final fiind 30 – 17 în favoarea celor de la Ipress Vac, după ce unguroaicele au condus şi la pauză cu 19 – 6. În urma celor două înfrângeri, formaţia zălăuană a jucat pentru stabilirea locurilor 5 – 6, întâlnind echipa DVCS Debrecen. Scorul a fost egal, 27 – 27 la finalul celor două reprize, după care s-a trecut la aruncările de şapte metri, unde Zalăul a cedat cu 30 – 31.
Turneul a fost câştigat de Dunaujvarosi, care a dispus în finală cu scorul de 28 – 27 de Ipress Vac.
Handbalistele pregătite de Gheorghe Tadici vor rămâne în Ungaria până la finalul acestei săptămâni, urmând să participe în aceste zile la un nou turneu de verificare.
Din lotul care a făcut deplasarea în Ungaria lipsesc Florina Ţurcaş şi Andrada Pop, carese pregătesc pe plan local în această perioadă.
Partidele din Ungaria vor fi ultimele jocuri de verificare din această vară pentru HC Zalău, care va debuta în noul sezon sâmbătă, 29 august, pe teren propriu, în faţa echipei HCM Roman,

Leave a Comment