HC Zalău a spus „adio” Cupei României

Calificată în optimile de finală ale Cupei României după o victorie (32 – 20) pe terenul echipei CSU Neptun Constanţa, HC Zalău s-a oprit în optimi, după ce a pierdut miercuri seara, pe teren propriu cu scorul de 21 – 23 în faţa celor de la Gloria Bistriţa.

Deşi a avut un început în forţă, conducând cu 5 – 2 după primele 10 minute, tinerele jucătoare ale Zalăului nu au reuşit să opună rezistenţă experimentatelor handbaliste ale Bistriţei până la finalul primei reprize, la cabine intrându-se cu 13 – 11 în favoarea oaspetelor. În primul sfert de oră, Gloria a ratat mult, iar Zalăului i-a intrat aproape tot, dar situaţia s-a schimbat în partea a doua a primei reprize. Bistriţencele au egalat pentru prima dată situaţia la 9, în minutul 20, iar Dincă şi Kovacevik au dus Gloria la două lungimi. Formaţia pregătită de Horaţiu Paşca a avut 13 – 11 la pauză, iar în partea a doua a avut, în permanenţă, un avans de 3 – 4 goluri. Zalăul a revenit în final, în ciuda unor decizii controversate de arbitraj, dar nu a putut să se apropie la mai mult de două lungimi de formaţia vizitatoare.

În sezonul trecut, HC Zalău a cucerit medalia de bronz în Cupa României.

Pentru formaţia condusă de Gheorghe Tadici urmează un nou duel cu Gloria Bistriţa, în campionat, chiar în etapa viitoare, programat duminică, 3 aprilie, la ora 15:30, la Bistriţa.

În partida de cupă, cea mai bună marcatoare a Zalăului a fost Krisztina Toth, cu 5 goluri marcate, iar de la oaspete, Nicoleta Dincă, cu şapte reuşite.

Leave a Comment