Tot ce trebuie să știi despre camerele de supraveghere

În ultima perioadă, montarea camerelor de supraveghere a devenit o necesitate atât pentru afaceri, cât și pentru familia ta. Fie că vorbim despre magazine, birouri sau locuințe, acestea au nevoie de monitorizare, mai ales în cazul companiilor mari sau în cazul familiilor care depozitează acasă diferite obiecte valoroase.

Dacă și tu te gândești că ar fi bine să-ți supraveghezi mai atent afacerea sau propria locuință, trebuie în primul rând, să faci o vizită la un magazin sisteme de supraveghere. Apoi, există câteva aspecte de care să ții cont:

Siguranța este principalul beneficiu adus de camerele de supraveghere

Un spațiu dotat cu camere de supraveghere nu poate fi pe placul hoților, mai ales dacă acestea sunt amplasate strategic, astfel încât să capteze imagini din toate unghiurile. Mai mult, chiar dacă aceștia vor îndrăzni să-ți facă o vizită, îi poți identifica ușor. Pe lângă acest aspect, atunci când vorbim despre monitorizarea afacerii, un astfel de sistem poate descuraja obiceiurile negative ale angajaților, precum: furtul, nepăsarea sau chiar hărțuire sexuală. Totuși, dacă îți dorești camere eficiente, trebuie să iei în calcul principalul aspect: calitatea.

Poziționarea camerelor – un aspect important în procesul de montare

Dacă vorbim despre eficiență, trebuie să știi că mai există un amănunt extrem de important: poziționarea camerelor. Specialiștii consideră că acestea trebuie montate în zone de interes maxim. Vorbim aici despre intrarea în locuință sau în spațiul de lucru, intrarea în curte și spațiile unde depozitezi obiecte de valoare. De exemplu, dacă ai o casă cu două intrări, este recomandat să montezi camere pentru fiecare dintre ele. Datorită tehnologiei avansate, poți găsi pe piață o gamă variată de sistem de supraveghere, de o calitate superioară. Accesibile atât pentru clienții cu un buget mare, cât și pentru cei care dispun de unul limitat, camerele pot fi cu tehnologie digitală sau tehnologie analogică. Primele sunt mai costisitoare pentru că beneficiază de o rezoluție mult mai mare și calități avansate. Celelalte le poți găsi la prețuri mult mai accesibile și, în plus, sunt destul de ușor de instalat. Potrivite mai ales pentru încăperile mici, acesta sunt disponibile atât cu tehnologie analogică HD, cât și clasică.

Rezoluția și modul nocturn – specificații importante

Rezoluția și filmarea pe timp de noapte sunt specificațiile datorită cărora sistemul tău de supraveghere poate sau nu să fie unul eficient. Vorbim, în primul rând, despre rezoluție. Aceasta oferă calitate imaginilor datorită numărului de pixeli. În mod evident, cele mai multe spargeri au loc pe timp de noapte. Așadar, felul în care sistemul tău surprinde imaginile în întuneric este, de asemenea, foarte important.

Concluzionând, sistemele de supraveghere au evoluat foarte mult în ultima perioadă și au devenit o necesitate. Fie că vorbim de magazine, birouri sau gospodării, cât mai multe persoane aleg să se simtă în siguranță. Senzația de liniște vine și din simplul motiv că orice s-ar întâmpla, imaginile surprinse de camere pot sta mărturie în cazul unei anchete penale. Și dacă vorbim despre calitatea acestora, trebuie doar să ții cont de poziționarea și specificațiile camerei. Apoi, te poți bucura de încă o pereche de ochi care veghează locuința sau spațiul de lucru.