UPDATE: HC Zalău a învins la scor Romanul

HC Zalău – HCM Roman 25 – 17 (11 – 6)

HC Zalău a învins la scor, 25 – 17, formaţia HCM Roman, marţi după-amiaza, pe teren propriu, într-un meci contând din etapa a XVIII-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. Gruparea pregătită de Gheorghe Tadici a avut un avantaj liniştitor şi la finalul primei părţi, când a condus cu 11 – 6.
Echipa zălăuană a început meciul cu trac, marcând primul gol abia în minutul şase, când romaşcanele conducea cu 2 – 0. Au urmat trei reuşite consecutive ale Zalăului, prin Beşe, Trif şi Szucs, care au dus echipa gazdă în avantaj. Oaspetele au punctat pentru 3 – 3 în minutul opt, prin Radostina Genkova şi au mai ţinut pasul cu Zalăul până în minutul 13, când tabela arăta scorul de 6 – 5.
Ana Maria Şomoi şi compania s-au desprins la cinci goluri, scorul devenind 10 – 5 în minutul 23. Până la pauză, ambele formaţii au mai punctat câte o dată, HC Zalăul intrând la cabine cu avans de cinci goluri, 11 – 6.
Diferenţa putea fi chiar mai mare dacă Loredana Pera şi Roxana Rob ar fi transformat cele două aruncări de la şapte metri.
Partea secundă nu a schimbat cu nimic datele problemei. Zalăul a continuat să controleze jocul, chiar dacă a şi ratat destul de multe ocazii, scorul devenind 18 – 8, în minutul 44. Romanul s-a apropiat la şapte goluri, 18 – 11 în minutul 50, antrenoarea Elena Tadici solicitând singurul time-out al meciului. Până la final, Zalăul a mai înscris de şapte ori în poarta Romanului, iar oaspetele au reuşit să mai puncteze de şase ori pe tabelă, rezultatul final fiind 25 – 17.
Extremele Zalăului, dar şi o parte din celelalte jucătoare tinere au avut o evoluţie destul de ştearsă în meciul cu Romanul, managerul Gheorghe Tadici neputând trece cu vederea acest lucru. „Mă aşteptam la un joc mai dificil, dar nu pot să mă declar mulţumit de rezultat. S-au făcut o mulţime de greşeli tehnice, dar şi tactice. Dacă ar fi să remarc o jucătoare aş remarca-o pe Adina Mureşan, care a avut o evoluţie bună în poartă. Jucătoarele cu experienţă, în special Beşe şi Şomoi au depus multă muncă, în comparaţie cu cele tinere, care manifestă multă comoditate. E bine că am obţinut cele două puncte, care contează mult în economia clasamentului”.
Preşedintele Tiberiu Marc a declarat la finalul jocului că echipa zălăuană mai are nevoie de o victorie în deplasare şi să se impună în cele două jocuri de pe teren propriu, pentru a fi sigură că termină campionatul în „careul de aşi”. „Este o victorie de care aveam nevoie. A fost un meci destul de dificil, dar l-am tratat cu maximă seriozitate şi cred că a fost o bună verificare înaintea jocului de la Metz. Cel mai important este că am câştigat, fiindcă cele două puncte sunt foarte importante în economia clasamentului. Va trebuie să obţinem o victorie în deplasare şi să câştigăm cele două jocuri de pe teren propriu pentru a fi siguri că încheiem campionatul pe unul din primele patru locuri”, a spus preşedintele HC Zalău şi al Consliului Judeţean Sălaj.
De cealaltă parte, Dumitru Muşi a recunoscut că nu se aştepta la o diferenţă atât de mare de scor. „Nu mă aşteptam la o diferenţă atât de mare, dar diferenţa de valoare şi experienţa echipei din Zalău şi-au spus cuvântul. Este o victorie meritată a Zalăului, dar, parcă la diferenţa aceasta a contribuit puţin şi maniera de arbitraj. În acest sezon ne propunem evitarea retrogradării, pentru că am luat echipa când avea şapte puncte. E greu să te acomodezi. Este nevoie de puţin timp pentru a cunoaşte bine jucătoarele şi a le pune pe toate într-o direcţie. Dacă vom reuşi să mai facem nişte achiziţii, în sezonul următor putem spera şi noi la o prezenţă în cupele europene”, a afirmat fostul secund al lui Tadici de la naţională.
HC Zalău: Adina Mureşan, Delia Roman – Roxana Rob (4), Carmina Bădiţă (1), Andrada Pop, Florina Ţurcaş (1), Andrada Trif (1), Alina Czeczi, Crina Pintea, Roxana Varga (7), Gabriella Szucs (3), Ana-Maria Tănăsie (1), Valeria Beşe (2), Loredana Pera (2), Ana Maria Şomoi (3) şi Mihaela Lazăr. Manager: Gheorghe Tadici.
HCM Roman: Andreea Pocoloşer, Cristina Enache – Ana Maria Horobeţ (3), Radostina Genkova (1), Luciana Marin (10), Ionela Goran (1), Gulnara Garipova (1), Marinela Gherman, Carmen Stoleru (1), Raluca Ivan Agrigoroaiei, Roxana Jodeş, Elena Pavăl şi Radina Krumova. Antrenor: Dumitru Muşi

One Thought to “UPDATE: HC Zalău a învins la scor Romanul”

  1. Spectator

    Victorie fara dubii si numai amabilitatea lui Tadici a facut sa nu se termine la 15 goluri diferenta . Musi a vazut alt meci si e lipsit de fayr play , nu isi vede limitele . Pacat , la Zalau era perceput altfel, dar asta e…

Leave a Comment