HC Zalău a cedat greu pe terenul Romanului

HCM Roman – HC Zalău 25 – 23 (11 – 10)

La finalul unui joc disputat, în care gazdele au condus la limită după primele 30 de minute, HC Zalău a pierdut la o diferenţă de două goluri, 23 – 25 primul meci oficial din acest an, susţinut pe terenul formaţiei HCM Roman. Romaşcanele şi-au luat astfel revanşa din partida tur, când au cedat cu scorul de 21 – 23.
Partida de miercuri a fost una disputată, în special în prima parte, la finalul căreia scorul a fost 11 – 10. Zalăul a condus cu 6 – 5 în debut, dar gazdele au marcat de patru ori consecutiv şi s-au desprins la trei lungimi pe tabelă. Chiar şi fără aportul Larisei Tamaş, pe care Tadici nu a mai folosti-o decât în final, după ce a primit două eliminări în primele zece minute, echipa zălăuană a reuşit să egaleze situaţia la zece în minutul 28.
Bloj a marcat primul gol la reluare, iar tabela arăta din nou egalitate, scor 11 – 11. A urmat, însă, o evoluţie bună a gazdelor, care au marcat chiar şi în inferioritate numerică, ducând scorul la 17 – 11. Zalăul a încercat să revină până la final, dar nu a putut să se apropie decât la două goluri de formaţia din Roman.
„Nu am ştiut să profităm de trei situaţii în care ne-am aflat în superioritate numerică. Am ratat o aruncare de la şapte metri şi patru situaţii clare de unu la unu. Este adevărat că Romanul are o echipă foarte bună, cu jucătoare valoroase şi experimentate, dar puteam obţine mai mult de la acest joc. În poartă, s-a văzut lipsa Adinei Mureşan, pe care am pregătit-o bine atât în cantonament, cât şi în cele două turnee de pregătire. Sper să revină cât mai curând, fiindcă avem mare nevoie de ea. Una peste alta, la Roman a câştigat echipa care şi-a dorit mai mult victoria şi care a făcut mai puţine greşeli”, a precizat Gheorghe Tadici.
De cealaltă parte, Florentin Pera, s-a arătat satisfăcut de faptul că a reuşit să se impună în faţa echipei fostului selecţioner.
„Mă bucur că am început noul an cu o victorie preţioasă, având în vedere că Zalăul venea după un rezultat foarte bun la Braşov, în ultima etapă a turului. Astăzi (miercuri, n.r.), am simţit cât de tare este Zalăul, fetele au avut dorinţă şi combativitate foarte mare. Mă bucur că am reuşit să obţinem cele trei puncte puse în joc şi să revenim pe locul patru în clasament. Felicit fetele pentru modul în care au abordat jocul, pentru dăruire şi unitate”, a afirmat Pera pentru handbalvolei.ro
Cei doi arbitri care au oficiat acest meci au acordat nu mai puţin de 15 eliminări, dar şi două cartonaşe roşii, ceea ce demonstrează că partida a fost una extrem de încinsă.
În etapa viitoare, HC Zalău va primi vizita echipei SCM Craiova.
HCM Roman: Polocoşer, Tymoşenkova, Pîslaru – Glibko (14), Toskovic (3), Iuganu (2), Stoleru (2), Chitacu (1), Druţu (1), Agrigoroaie (1), Gherman (1), Vârtic, Cărămălău, Cîlici, Dincu şi Tomescu. Antrenor: Florentin Pera
HC Zalău: Inculeţ, Diaconu – Constantinescu (11), Puiu (5), Trif (2), Klimek (2), Bloj (2), Rob (1), Cîrligeanu, Tămaş, Trif, Ţurcaş, Bardac, Lazăr şi Onicaş. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

Leave a Comment