Afaceristul zălăuan Dan Radu, transferat în arestul Poliţiei Cluj

Afaceristul zălăuan Dan Radu, acuzat de trafic de influenţă, se află, de luna trecută, în arestul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean (IPJ) Cluj. Transferul acestuia a avut loc, potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii IPJ Sălaj, în 16 decembrie 2015.
Reamintim că, plasat, iniţial, în arest la domiciliu, în urma percheziţiilor efectuate, în 19 octombrie, de către procurorii DNA la Primăria Zalău privind retrocedările de terenuri din municipiu, afaceristul zălăuan se afla, din după – amiaza zilei de 28 octombrie 2015 , în arestul IPJ Sălaj. “Curtea de Apel Cluj a emis în cursul zilei de 28 octombrie, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Dan Radu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. Bărbatul a fost depus în arestul Inspectoratului în jurul orei 14″, au declarat la acea vreme reprezentanţii instituţiei.
Măsura arestului la domiciliu dispusă de Tribunalul Cluj în 22 octombrie a fost contestată de procurorii DNA Cluj la Curtea de Apel. Astfel, în urma admiterii acesteia, magistraţii Curţii au dispus măsura arestului preventiv.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din data de 19 octombrie 2015, a inculpatului Dan Radu, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată. Procurorii DNA au reţinut în sarcina acestuia faptul că, în perioada 2012 – iulie 2015, acesta a pretins şi primit de la o persoană (denunţător în cauză) mai multe sume de bani şi bunuri imobile (terenuri), lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra funcţionarilor Primăriei Municipiului Zalău, cu atribuţii în domeniul reconstituirii dreptului de proprietate, influenţă în urma căreia martorului denunţător şi fratelui acestuia, le-au fost eliberate un număr de patru titluri de proprietate, pentru o suprafaţă de peste 10 hectare teren. Valoarea terenurilor înstrăinate se ridică la peste 307.884 lei, conform preţurilor înscrise în contractele de vânzare cumpărare.

Alte articole

3 Thoughts to “Afaceristul zălăuan Dan Radu, transferat în arestul Poliţiei Cluj”

  1. Anonim

    pe cand il urmeaza si potrovita , morar , ureche ,pusok crecan si alti acoliti din primarie , prefectura si oficiu de cadastru????????????

  2. memorie lunga.

    LA MULTI ANI.

  3. Anonim

    No, ancheta dea-abia acum incepe. Il urmeaza si ceilalti in curand.

Leave a Comment