HC Zalău a câştigat ultimul amical al verii

Cu exact o săptămână înaintea începerii noului sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin, formaţia pregătită de Gheorghe Tadici a susţinut ultima partidă de verificare. HC Zalău a întâlnit CSM Bucureşti, în ultimul meci din cadrul Cupei „Roman Vodă Muşat”, iar Ana Maria Şomoi şi compania au dispus cu scorul de 29 – 28.

După un început bun al formaţiei zălăuane, care a condus cu 4 – 1 în minutul şase şi 5 – 3 în minutul zece, bucureştencele au restabilit egalitatea la opt, în minutul 20. Finalul de repriză le-a aparţinut însă tot zălăuancelor, care au intrat la vestiare cu un avans de cinci goluri (17 – 12).
Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat în partea secundă, HC Zalău conducând în minutul 36 cu 21 – 14. În ultima parte a jocului, bucureştencele au profitat de evoluţia mai modestă a echipei zălăuane şi s-a apropiat la un singur gol, 29 – 28.
Cele mai bune marcatoare pentru HC Zalău au fost: Carmina Bădiţă (7), Roxana Varga (6), Claudia Constantinescu (4) şi Ana Maria Şomoi (4).
În primul meci al turneului, HC Zalău a pierdut cu 31 – 23 în faţa formaţiei organizatoare, HCM Roman, iar miercuri după-amiaza, echipa pregătită de Florin Pera a învins şi CSM Bucureşti, cu scorul de 32 – 25.
Primul loc a fost ocupat de HCM Roman, urmată de HC Zalău şi CSM Bucureşti.
Titlul de cel mai bun portar al turneului i-a fost acordat internaţionalei de tineret, Ana Maria Inculeţ, de la HC Zalău, cea mai tehnică jucătoare a fost desemnată Irina Grifco, de la CSM Bucureşti, iar golgetera competiţiei a fost Dana Băbeanu, fostă componentă de bază a echipei HC Zalău.
Prima etapă din Liga Naţională este programată joi, 5 septembrie, HC Zalău urmând să întâlnească, în deplasare, SCM Craiova.

 

Leave a Comment