Gheorghe Tadici, după turneul de la Dunaujvarosi: „Rezultatele din jocurile amicale nu sunt elocvente”

HC Zalău a participat la finalul săptămânii trecute la al doilea turneu de verificare din această vară, după cel organizat la Zalău în urmă cu două săptămâni. Competiţia a avut loc la Dunaujvarosi, la start fiind prezente şase echipe. Formaţia condusă de managerul Gheorghe Tadici a pierdut cele trei jocuri susţinute în cadrul competiţiei, însă tehnicianul zălăuan a precizat că rezultatele nu sunt elocvente, având în vedere că au fost partide în care a ţinut pe bancă o parte dintre titulare. „A fost un turneu cu echipe puternice. Echipele din Ungaria au jucătoare străine mai valoroase decât cele din echipele noastre. Şi calitatea handbalului din Ungaria este alta faţă de cea din România. Victoriile sunt bune, fie şi în partidele amicale, dar rezultatele de la turneul din Ungaria nu sunt elocvente. Am folosit mult şi jucătoarele de rezervă, iar în unele partide nu am utilizat deloc o parte dintre titulare. Vreau să crească cât mai mult în valoare şi jucătoarele de rezervă, altfel ne va fi foarte greu în campionat. Nu putem să ne bazăm un campionat întreg pe şapte, opt jucătoare”, a precizat Tadici, care a vorbit şi despre noile achiziţii.
„Anca Onicaş este o jucătoare de perspectivă, dar are doar 19 ani. Poate fi comparată cu Valeria Motogna la începutul carierei, dar va trebui să muncească la fel de mult şi de bine ca Vali pentru a ajunge o handbalistă de valoare. De la Sabine Klimek şi Teodora Bloj am aşteptări mai mari. De Larisa Tamaş sunt mulţumit, este o jucătoare care munceşte mult. Parţial, sunt mulţumit şi de Diana Diaconu. Cred că va fi un portar pe care ne vom putea baza. Aştept o evoluţie mai bună din partea Georgianei Bazon. Trebuie să fie mai activă şi mai rapidă”, a mai precizat Tadici.
Handbalistele zălăuane vor rămâne în Ungaria până vineri, urmând să participe în aceste zile la un turneu organizat la Bekescsabai. La turneu vor mai participa formaţiile Erdi VSE, Eubility Group şi MTK Budapest. HC Zalău va susţine primul meci joi, la ora 19 (ora României), împotriva echipei Eubility Group, iar vineri va susţine celelalte două partide. Zălăuancele vor juca la ora 11 (ora României) împotriva echipei Erdi VSE, iar la ora 17 (ora României) împotriva formaţiei MTK Budapesta.

Crinei Pintea i-a fost desfăcut contractul de muncă

Subiectul verii la HC Zalău a fost pivotul Crina Pintea, jucătoare transferată la echipă în 2006 de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Handbalistei urma să-i expire contractul cu echipa zălăuană în luna februarie, iar jucătoarea nu a dorit să-şi prelungească înţelegerea cu formaţia de la poalele Meseşului. Managerul Gheorghe Tadici a precizat că handbalista nu a urmat programul de recuperare de după accidentarea suferită în timpul campionatului şi nici nu s-a prezentat la reunirea echipei. Conducerea a decis săptămâna trecută să-i desfacă contractul de muncă, iar în perioada imediat următoare va înainta către Federaţia Română de Handbal documentele necesare pentru suspendarea jucătoarei. „În mod cert vom deschide şi un proces împotriva ei”, a mai afirmat Tadici.

Leave a Comment