Spectacol pe ploaie la Baza Sportivă „Viitorul”

La fel ca în anii anteriori, „Cupa Viitorul” a început şi în acest an cu un meci de deschidere în care au evoluat, pe de-o parte foste glorii ale fotbalului românesc, parlamentari şi prieteni ai deputatului Lucian Bode, iar de cealaltă parte, oameni de afaceri din Sălaj. Meciul a avut loc luni seara, la Baza Sportivă „Viitorul” de la Hereclean, iar câştigătoare a fost echipa parlamentarilor şi a fostelor glorii, care s-a impus cu scorul de 7 – 5. În ciuda ploii torenţiale căzute înaintea jocului, dar şi la începutul partidei, componenţii celor două echipe au reuşit să facă spectacol pe parcursul celor două reprize, iar cel care a stârnit cele mai multe aplauze din partea publicului a fost Dănuţ Lupu. La 48 de ani, Lupu „îmblânzeşte” mingea la fel de bine cum o făcea în perioada de glorie, când evolua la echipa naţională şi la clubul Dinamo, cu care a cucerit eventul în 1990 şi a ajuns până în semifinalele Cupei Cupelor.
Miodrag Belodedici, singurul român care a cucerit Cupa Campionilor cu două echipe diferite (Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad), a făcut şi el parte din echipa fostelor glorii şi a parlamentarilor.
„În 2006 am fost pentru prima dată prezent la Cupa Viitorul, iar domnul Sabău m-a adus aici, la Hereclean, pentru a-mi arăta unde doreşte să construiască o bază sportivă. Era un teren simplu aici, aflat într-o stare mult mai proastă decât cel actual, iar acum văd că s-au construit vestiare, există nocturnă, practic este o bază sportivă modernă. Mă bucur că această competiţie a devenit o tradiţie şi poate fi organizată în fiecare an. Aceste turnee sunt foarte bine văzute atât de către Federaţia Română de Fotbal, cât şi de către părinţi şi copii. Când eram copil şi abia aşteptam să particip la astfel de turnee. Calitatea fotbalului românesc nu poate creşte fără competiţii de acest gen”, a afirmat Belodedici.
Printre invitaţii speciali s-au mai numărat Mihail Majearu, câştigător al Cupei Campionilor cu Steaua Bucureşti în 1986, Ionel Ganea, care a reuşit un hattrick în jocul de luni seara şi Marian Savu.

Leave a Comment