Fostul internaţional Flavius Lăpuşte vine să-i înveţe baschet pe copiii zălăuani

Unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut baschetul românesc este invitatul special al evenimentului „Zilele Baschetului Zălăuan”, ce va avea loc de vineri până duminică pe terenul multifuncţional din incinta Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai” Zalău

Baschet Club 2B Sports Zalău, club înfiinţat în urmă cu cinci ani, organizează la finalul acestei săptămâni o nouă ediţie a evenimentului „Zilele Baschetului Zălăuan”. Ediţia din acest an va fi, însă, una specială, urmând să fie prezente şi nume cunoscute din lumea baschetului românesc.
Flavius Lăpuşte, unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut baschetul românesc va fi prezent sâmbătă dimineaţa la evenimentul de la Zalău, pentru a-i învăţa pe tinerii practicanţi ai baschetului din municipiu tainele sportului de sub panou. În cariera de jucător, Lăpuşte a evoluat la echipele Poli Carbochim Cluj, „U” Mobitelco Cluj, West Petrom Arad, BC Timişoara, Energia Târgu Jiu, BC Mureş şi CSU Atlasib, dar a activat şi în străinătate la formaţiile Ashkelon (Israel), Furstenfeld (Austria) şi Chemnitz (Germania). De asemenea, Flavius Lăpuşte a fost şi component al echipei naţionale a României. În vârstă de 36 de ani, Lăpuşte şi-a început cariera de antrenor în luna februarie a acestui an, la Universitatea Cluj.
Un alt invitat special la „Zilele Baschetului Zălăuan” este George Trif, selecţionerul naţionalei Under 18 a României, care este chiar zălăuan de origine. Cea mai mare parte a carierei a petrecut-o la BC Mureşul Târgu Mureş, dar a mai activat la Carbochim Cuj şi CSU Sibiu.
La „Zilele Baschetului Zălăuan” va fi prezent şi Călin Nicoară, antrenorul clubului BC Olimpic Baia Mare, care se ocupă şi de pregătirea lotului naţional Under 14.
Festivitatea de deschidere a „Zilelor Baschetului Zălăuan” este programată vineri, la ora 10, iar o oră mai târziu va avea loc primul antrenament pe terenul multifuncţional din incinta Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai” Zalău. Un nou antrenament este programat în aceeaşi zi, la ora 16, iar sâmbătă vor avea loc alte două antrenamente. Sâmbătă va avea loc şi un meci de baschet între o selecţionată a Zalăului şi echipa de old-boys a municipiului.
Duminică va fi o zi a baschetului în familie. Vor avea loc diferite competiţii pentru copii, dar va avea loc şi un meci de baschet în care vor evolua, pe de-o parte, componenţii clubului BC 2B Sports Zalău, iar de cealaltă parte, părinţii acestora. Festivitatea de închidere este programată la ora 14.
Echipele de juniori de la Baschet Club 2B Sports Zalău participă de câţiva ani la diferite turnee şi competiţii regionale, însă managerului clubului, Banto Rolland, intenţionează ca în maximum doi ani să înscrie clubul în Campionatul Naţional Under 12.

Leave a Comment