FC Hunedoara vrea sa cumpere locul echipei FC Silvania

FC Hunedoara vrea sa cumpere locul echipei FC Silvania

Ceea ce nu se doreste la noi in judet se vrea in alta parte. Dupa ce conducerea echipei FC Zalau a anuntat ca nu doreste sa fuzioneze cu FC Silvania, ca judetul Salaj sa aiba in continuare echipa in Liga a II-a, conducerea clubului FC Hunedoara s-a aratat interesata de locul echipei simleuane din al doilea esalon. M-au sunat vineri cei din conducerea echipei FC Hunedoara si mi-au spus ca sunt interesati de locul nostru din Liga a II-a. Daca la noi nu se poate, se va putea in alta parte. Noi suntem o societate comerciala, iar Primaria din Zalau putea cumpara fara nicio problema actiunile echipei. Si echipa din Hunedoara e finantata de o persoana privata si de primarie, a afirmat presedintele echipei FC Silvania, Ioan Gurzau.

Interesul celor de la FC Hunedoara pentru locul echipei FC Silvania a fost confirmat si de principalul finantator al hunedorenilor, Cornel Ene. In conditiile in care Federatia Romana de Fotbal isi mentine decizia cu privile la echipele care nu au drept de promovare la finalul sezonului si nu se gasesc alte solutii ne gandim sa facem o fuziune cu FC Silvania. Azi (n.r. ieri) vom vedea la federatie in ce masura putem lua locul celor de la FC Silvania, dupa care vom incepe negocierile, ne-a declarat principalul finantator al clubului FC Hunedoara.

Totusi, Ioan Gurzau, spera ca cei de la FC Zalau sa constientizeze faptul ca pentru ei acum este o sansa mare de a evolua pe a doua scena fotbalistica a tarii. Nu vreau sa creada cei de la FC Zalau ca eu ii oblig sa cumpere locul in Liga a II-a, fiindca si asa domnul Morar a spus ca ar fi bine sa-mi vad de problemele mele. Nu vreau sa-mi fac dusani, pentru ca nu e cazul, insa m-as bucura ca cei de la FC Zalau sa fie constienti de sansa pe care o au acum. Orice jucator vine mult mai repede la o echipa de Liga a II-a decat la una de Liga a III-a. Al treilea esalon nu mai prezinta interes pentru jucatorii dornici de afirmare. Cu ce jucatori are FC Zalau, cu ce ne-a ramas la Simleu Silvaniei si cu inca 3 – 4 transferuri pot sa dau acum in scris ca echipa se va salva de la retrogradare. Programul din retur este mai favorabil decat cel din tur.

FC Hunedoara ocupa in prezent pozitia a II-a in Seria a V-a din Liga a III-a de fotbal, la cinci puncte in spatele liderului Luceafarul Oradea, insa clubul hunedorean se afla pe lista echipelor care nu au drept de promovare la finalul actualului sezon.

Leave a Comment