Etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă se desfăşoară la Zalău

În perioada 26 – 28 iulie 2017, pe Stadionul municipal Zalău și în poligonul de instrucție al pompierilor zălăuani, se va desfăşura etapa a III-a, Faza zonală, a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă. În acest an, etapa interjudeţeană este organizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al județului Sălaj.

Concursul se va desfășura între echipele inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Cluj, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Maramureş și Sălaj, iar câştigătorii acestei etape se vor califica în finala naţională a concursului, dacă timpii lor vor fi încadraţi în primele zece pe ţară.

Câştigătorii acestei etape interjudeţene vor fi aleși în urma timpilor pe care îi vor obține la cele patru probe de „foc”, care compun competiţia: „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri”, „Scara de fereastră” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, fiecare dintre acestea presupunând multă pricepere, antrenament, viteză de reacţie şi nu în ultimul rând multă îndemânare.

Concursul este structurat, astfel: în data de 26 iulie, începând cu ora 16, cele cinci loturi reprezentative se vor întâlni în cadrul unei ședințe tehnice, unde va fi stabilită ordinea de intrare în concurs și prezentat regulamentul competiției. De asemenea, în cadrul acestei întâlniri vor fi omologate și materialele de concurs; în data de 27 iulie, în poligonul de instrucție al pompierilor din municipiul Zalău începând cu ora 08.30, va avea loc festivitatea de deschidere a concursurilor şi prima probă „Scara de fereastră”; începând cu ora 14, se va desfășura proba Pista cu obstacole pe 100 de metri, şi proba Ștafeta 4×100 de metri; în data de 28 iulie, pe Stadionul municipiului Zalău, începând cu ora 08.30, se va desfășura proba – Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, iar la finalul competiţiei va avea loc  festivitatea de premiere.

Desfăşurarea competiției va fi asigurată de o brigadă de arbitri formată din personal din cadrul I.S.U.J. Sălaj, coordonată de un arbitru general desemnat din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Leave a Comment