E oficial: CS Phoenix Şimleu Silvaniei s-a retras din campionatul Diviziei A1

Lovitură „sub centură” pentru iubitorii voleiului din Şimleu Silvaniei, după ce conducerea clubului a decis să retragă echipa din campionat, cu toate că a terminat pe un loc ce i-ar fi permis să continue în Divizia A1

Sălajul nu va mai avea două echipe în primul eşalon al voleiului românesc, conducerea clubului CS Phoenix Şimleu Silvaniei luând decizia de a retrage formaţia şimeuană din Divizia A1, cu toate că voleibaliştii de sub Măgura s-au clasat pe locul nouă la finalul sezonului. Poziţia de la finalul sezonului i-ar fi permis formaţiei şimeuane să evolueze şi în sezonul următor în primul eşalon, dar oficialii clubului Phoenix au anunţat Federaţia Română de Volei că retrag echipa din campionat.
Primarul Septimiu Ţurcaş a anunţat la finalul ultimului meci pe care echipa l-a susţinut în acest sezon că instituţia pe care o conduce, care a fost acţionar majoritar, nu va mai susţine echipa în acelaşi mod. „Un neaşteptat loc nouă, pe care mărturisesc că nu l-am gândit la începutul campionatului nici măcar în glumă. Am investit mult în această echipă şi am avut aşteptări mari. Este inadmisibil să terminăm pe locul nouă după investiţiile făcute în această echipă. Sper să existe oameni potenţi financiar care să îşi dorească ca această echipă să rămână în prima divizie şi să vină în sprijinul nostru. O implicare totală a Consiliului Local în viitor, aşa cum a fost până acum, nu va mai fi”, a precizat edilul din Şimleu Silvaniei, după ultimul meci în care Phoenix Şimleu a învins Steaua Bucureşti, formaţie ce a şi retrogradat în Divizia A2.
Onuţ Puşcaş, preşedintele CS Phoenix Şimleu, nu a dorit să facă niciun comentariu despre acest subiect, cu toate că ne vine greu să credem că este străin de retragea clubului de sub Măgura.
L-am contactat, însă, pe primarul Septimiu Ţurcaş, care se afla în Grecia, neştiind că s-au şi făcut demersurile pentru retragerea echipei din campionat. „Nu am ştiut că s-au şi făcut demersurile pentru a fi retrasă echipa din campionat. Noi am afirmat că nu mai putem susţine echipa aşa cum am făcut-o până acum, iar cei care conduc acest club să-şi caute şi alte surse de finanţare. Probabil, conducerea clubului nu a găsit acele surse de finanţare şi au decis să retragă echipa. A fost o etapă frumoasă toţi aceşti ani în care echipa a evoluat în Divizia A1, dar obiectivele pe care ni le-am propus nu s-au îndeplinit”, ne-a declarat primarul Ţurcaş.
Federaţia Română de Volei a prezentat pe site-ul oficial clasamentul final al sezonului 2014 – 2015, iar în dreptul echipei CS Phoenix Şimleu Silvaniei apare echipă retrasă din campionat în data de 4 mai, la ora 12:50.
Phoenix Şimleu Silvaniei a promovat pe prima scenă a voleiului românesc la finalul sezonului 2011 – 2012, după un turneu desfăşurat chiar la Şimleu Silvaniei, în care a avut ca adversare echipele LPS CSS Bihorul Oradea, CSM Suceava şi Ştiinţa Bacău. Echipa era pregătită la acea vreme de antrenorii Mircea Abraham şi Marius Oniga.

Leave a Comment