Dupa 13 ani de la castigarea City Cup

Dupa 13 ani de la castigarea City Cup

In urma cu exact 13 ani, echipa feminina de handbal, Silcotub Zalau, avea sa cucereasca cel mai important trofeu din istoria clubului

11 mai 1996 – in urma cu exact 13 ani, Silcotub Zalau (actuala HC Zalau) avea sa castige cel mai important trofeu din istoria clubului – City Cup (Cupa Oraselor). Dupa ce a castigat pe teren propriu cu scorul de 23 – 15, in duminica de 5 mai 1996, in fata norvegiencelor de la Gjerpen If Skien, sase zile mai tarziu, la Skien, norveciencele aveau sa se impuna cu scorul de 27 – 19, insa Silcotubul avea avantajul golurilor inscrise in deplasare (cu patru mai multe decat a inscris echipa adversa in deplasare), fiind desemnata castigatoarea City Cup. In saisprezecimile de finala, Silcotub Zalau a trecut de ucrainiencele de la Galitchanca Lvov, dupa ce a pierdut in Ucraina cu scorul 23 – 20, iar la Zalau a castigat cu scorul de 24 – 14.

Au urmat meciurile din optimi, cu Eb-Start Elblag (Polonia). La Zalau, echipa pregatita de Gheorghe Tadici a dispus de poloneze cu scorul de 23 – 13, iar in deplasare au pierdut cu scorul de 25 – 16. In sferturile de finala au urmat doua dueluri cu unguroaicele de la Eto Gyori, pe care le-au invins la Zalau cu scorul de 29 – 17, iar in Ungaria au pierdut cu scorul de 21 – 18. Primul meci din semifinala cu rusoaicele de la Kuban Krasnodar a avut loc la Zalau, scorul final fiind 24 – 23 pentru Silcotub Zalau. Sanda Criste si compania aveau sa faca un meci foarte bun si in deplasare, invingand rusoaicele la ele acasa cu scorul de 25 – 20.

Au trecut foarte repede 13 ani. Parca numai ieri a fost returul de la Skien. Imi aduc aminte cu placere de acele momente ale carierei si de rezultatele de succes de atunci ale Silcotubului. Din pacate, nici o jucatoare nu se mai regaseste in echipa de azi. Intr-un fel este normal, fiindca timpul trece repede. Putea fi Motogna, de care imi aduc aminte ca avea 16 ani la acea vreme. Cine putea crede atunci ca ea va fi viitorul purtator de drapel al Romaniei la Jocurile Olimpice de la Beijing. Era o perioada cand multa lume imi zicea sa o trimit spre baschet sau volei ca este o jucatoare mai lenta. Nu le-am uitat pe nici una dintre ele, iar cu o mare parte ma intalnesc si acum, ne-a declarat managerul echipei HC Zalau, Gheorghe Tadici, antrenorul principal de atunci al Silcotubului. Desi au trecut de atunci 13 ani, acesta a tinut sa le multumeasca si acum fetelor care au obtinut atunci cel mai bun rezultat din istoria clubului, dar si suporterilor si persoanelor care au fost alaturi de echipa. Trebuie sa le multumim si azi fetelor pentru ce au realizat atunci, insa trebuie sa le multumim si suporterilor, care au ramas devotati handbalului si persoanelor, care au facut atunci parte din conducere. Gheorghe Terghes, omul care a < aruncat > echipa spre cele mai mari performante. Toti salariatii din acele vremuri de la Silcotub au fost niste oameni extraordinari, dar mai ales Calin Cioran, doctorul Ciobanescu Dumitru, dupa a carui disparitie nici nu am mai adus alt medic la echipa, Victor Ardelean, Vasile Gavrila, Relu Pop, Mircea Ielciu si cei doi presedinti de atunci, Liviu Dorel Pop si Adriana Suciu. Toti au fost oameni care au tinut la comunitatea locala si la modul de prezentare al acesteia pe plan national si international. Atunci a fost o deschidere de drumuri spre cupele europene, a mai afirmat Tadici. Majoritatea fetelor au devenit maestre ale sportului, iar sase dintre ele au fost selectate in echipa nationala de senioare.

Valeria Motogna a devenit campioana europeana si campioana mondiala cu echipa nationala de tineret.

Echipa care a adus la Zalau cel mai important trofeu din istoria clubului: Magda Pop, Olimpia Veres, Lacramioara Fiastru (cpt), Artemizia Sagmar, Alina Turcas, Mia Radoi, Sanda Criste, Lucia Butnarasu, Valeria Motogna, Carmen-Pis Mican; Alina Maeran, Andreea Nagy si Dorina Crisan. Antrenorul echipei: Gheorghe Tadici. In activitate se mai afla: Alina Turcas, Mia Radoi, Alina Maeran si Valeria Motogna.

Leave a Comment