Cupa ,,Văii Crasna” 2015 – organizată la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Pericei

Prof. Sabău Anca Alina

O noua ediţie a Cupei ,,Văii Crasna”, cea de-a 47-a, a avut loc la Pericei, pe data de 22 mai 2015. Această competiţie sportivă este dedicată elevilor din Sălaj, mai exact din bazinul Crasnei şi are o tradiţie de peste patru decenii, aceasta fiind cea mai amplă acţiune de acest gen din zonă.
La acest eveniment sportiv interşcolar, ce se desfaşoară anual, au participat un numar de aproximativ 250 elevi de la şase şcoli aparţinând câtorva sate şi comune sălăjene din bazinul Crasnei: Vîrşolţ, Crasna, Horoatu Crasnei, Cizer, Bănişor şi Pericei.
Întrecerile desfăşurate au avut loc la baza sportivă din localitate, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr 1 Pericei şi pe terenul de sport al acestei instituţii şcolare. Echipele elevilor participanti la competitia sportiva de la Pericei s-au intrecut în diferite activităţi, cum ar fi: atletism – alergare de viteza, aruncarea mingii de oina, săritură în lungime cu elan, alergare de rezistenţă, totodata, echipele de băieţi au jucat minifotbal, iar la jocurile de handbal şi volei au participat atât fetele, cât şi băieţii.
La finalul competiţiei, pe primul loc s-au clasat elevii aparţinând Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Pericei, îndrumaţi de prof. Bogya Ferenc şi Dănilă Augustin, urmaţi pe locul secund de elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Vîrşţolţ şi pe locul al treilea de elevii Şcolii Gimnaziale ,,Horea” Cizer.
Următorul pas al căştigătorilor cupei este participarea la faza judeţeană organizată la Zalău, în 29.05.2015, unde se vor întrece cu câştigătorii celorlalte cupe din judeţ.

Leave a Comment