Cupa Mondială, ultimele patru partide au parte de o minge nouă

Semifinalele şi finala Cupei Mondiale 2022 din Qatar se vor disputa cu o nouă minge, denumită Al Hilm (Visul, în limba arabă) şi decorată cu nuanţe de vişiniu care amintesc de drapelul Qatarului, a anunţat FIFA.

Al Hilm va înlocui astfel balonul Al Rihla (Călătorie), folosit de la debutul actualului turneu final.

„Al Hilm va fi mingea oficială de meci pentru semifinale, meciul pentru locul trei şi finala” programată în data de 18 decembrie, pe Lusail Stadium, a scris Federaţia internaţională de fotbal într-un comunicat.

Noul balon, produs de compania Adidas, va fi echipat cu ‘tehnologie semi-automatizată de semnalizare a ofsaid-ului” (SAOT), la fel ca şi Al Rihla. Este vorba de un senzor plasat în centrul mingii şi care transmite date de 500 de ori pe secundă, determinând când balonul este jucat mult mai precis decât ar putea să o facă ochiul uman.

FIFA a introdus utilizarea acestei tehnologii în timpul acestei Cupe Mondiale, fiind menită să accelereze şi să facă deciziile de arbitraj mai fiabile.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

3 Thoughts to “Cupa Mondială, ultimele patru partide au parte de o minge nouă”

  1. […] Semifinalele şi finala Cupei Mondiale 2022 din Qatar se vor disputa cu o nouă minge, denumită Al Hilm (Visul, în limba arabă) şi decorată cu nuanţe de vişiniu care amintesc de drapelul Qatarului, a anunţat FIFA. Al Hilm va înlocui astfel balonul Al Rihla (Călătorie), folosit de la debutul actualului turneu final. „Al Hilm va fi mingea oficială de meci pentru semifinale, meciul pentru locul trei şi finala” programată în data de 18 decembrie, pe Lusail Stadium, a scris Federaţia internaţională de fotbal într-un comunicat. Noul balon, produs de compania… Citeste mai mult […]

  2. […] Semifinalele şi finala Cupei Mondiale 2022 din Qatar se vor disputa cu o nouă minge, denumită Al Hilm (Visul, în limba arabă) şi decorată cu nuanţe de vişiniu care amintesc de drapelul Qatarului, a anunţat FIFA. Al Hilm va înlocui astfel balonul Al Rihla (Călătorie), folosit de la debutul actualului turneu final. „Al Hilm va fi mingea oficială de meci pentru semifinale, meciul pentru locul trei şi finala” programată în data de 18 decembrie, pe Lusail Stadium, a scris Federaţia internaţională de fotbal într-un comunicat.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment