Volkswagen amână decizia privind gigafabrica de baterii pentru maşini electrice din Europa de Est

Volkswagen amână după 2022 decizia privind locul în care va construi o gigafabrică de baterii pentru maşini electrice în Europa de Est, indicând incertitudinea economică şi preţurile ridicate ale energiei din regiune, transmite Reuters, potrivit News.ro.

„Volkswagen AG şi compania sa de baterii PowerCo evaluează continuu locaţii potrivite pentru următoarea lor gigafabrică din Europa. Nu există nicio presiune pentru a acţiona, alocăm mai mult timp pentru luarea deciziilor în lumina circumstanţelor actuale. În prezent, nu există niciun impact asupra începerii planificate a construcţiei sau a începerii producţiei”, a arătat producătorul auto.

Uniunea Europeană se teme de un exod al investiţiilor către Statele Unite, ca efect al subvenţiilor generoase pentru energie verde oferite de guvernul american companiilor, în temeiul Legii de reducere a inflaţiei, în timp ce preţurile energiei în Europa au atins niveluri record, iar aprovizionarea de anul viitor este încă nesigură.

Compania suedeză Northvolt a declarat în octombrie că ar putea acorda prioritate extinderii fabricilor de baterii din Statele Unite faţă de Europa, din cauza condiţiilor energetice din Europa.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

3 Thoughts to “Volkswagen amână decizia privind gigafabrica de baterii pentru maşini electrice din Europa de Est”

  1. […] Volkswagen amână după 2022 decizia privind locul în care va construi o gigafabrică de baterii pentru maşini electrice în Europa de Est, indicând incertitudinea economică şi preţurile ridicate ale energiei din regiune, transmite Reuters, potrivit News.ro. „Volkswagen AG şi compania sa de baterii PowerCo evaluează continuu locaţii potrivite pentru următoarea lor gigafabrică din Europa. Nu există nicio presiune pentru a acţiona, alocăm mai mult timp pentru luarea deciziilor în lumina circumstanţelor actuale. În prezent, nu există niciun impact asupra începerii planificate a construcţiei sau a începerii producţiei”, a arătat producătorul… Citeste mai mult […]

  2. […] Volkswagen amână după 2022 decizia privind locul în care va construi o gigafabrică de baterii pentru maşini electrice în Europa de Est, indicând incertitudinea economică şi preţurile ridicate ale energiei din regiune, transmite Reuters, potrivit News.ro. „Volkswagen AG şi compania sa de baterii PowerCo evaluează continuu locaţii potrivite pentru următoarea lor gigafabrică din Europa. Nu există nicio presiune pentru a acţiona, alocăm mai mult timp pentru luarea deciziilor în lumina circumstanţelor actuale. În prezent, nu există niciun impact asupra începerii planificate a construcţiei sau a începerii producţiei”,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment