CSS Zalău, ultimul loc la turneul final de la Constanţa

Echipa pregătită de Dan Predescu şi Marin Silaghi a înregistrat patru înfrângeri şi o victorie la turneul final, desfăşurat în perioada 18 – 22 mai

Calificată în turneul final al Campionatului Naţional de volei, rezervat juniorilor I, după ce s-a clasat pe locul trei la turneul semifinal de la Baia Mare, CSS Zalău nu a reuşit să ocupe decât ultima poziţie la competiţia de la Constanţa.
Voleibaliştii pregătiţi de Marin Silaghi şi Dan Predescu au început cu o înfrângere usturătoare, 0 – 3 în faţa celor de la CTF „Mihai I” Bucureşti. Dacă în primul act, Zalăul a ajuns până la 18, în parţialele doi şi trei, voleibaliştii de la poalele Meseşului nu au mai reuşit să acumuleze decât 14 puncte.
A urmat o victorie nesperată a echipei zălăuane, în faţa juniorilor de la CSS LAPI Dej, 3 – 1. Mihai Criste şi compania au câştigat primele două seturi, 25 – 19, 25 – 18, iar actul trei le-a revenit dejenilor, care s-au impus la 18. Zalăul a închis meciul după parţialul patru, pe care şi l-a adjudecat la 23 şi se părea că lucrurile revin la normal. A fost însă singura victorie obţinută de echipa zălăuană, care a pierdut celelalte trei dispute, nemaicâştigând nici măcar un set. CSS Buzău, CSS Nicu Gane Fălticeni şi CVM Tomis Constanţa au câştigat, pe rând, cu 3 – 0 în faţa Zalăului, trimiţând echipa pregătită de Predescu şi Silaghi pe ultimul loc.
„A fost un turneu foarte greu, cu echipe foarte bune, iar la noi s-a văzut că a fost o schimbare de generaţie. Au fost şi momente în care echipa noastră a dat dovadă de maturitate, dar nu am putut să câştgăm mai mult de un meci. Sperăm însă că în urma unei pregătiri foarte bune în pauza de vară să facem o figură mai frumoasă în sezonul viitor. Sperăm să avem şi înţelegere de la autorităţile locale, pentru înfiinţarea unei echipe în Divizia A2, ceea ce le-ar permite aestor jucători să crească şi mai repede în valoare. Turneul de la Constanţa a fost bine organizat, iar Tomis a meritat titlul de campioană naţională. Obiectivul nostru a fost calificarea în turneul semifinal şi am reuşit să ajungem în cel final”, ne-a declarat antrenorul zălăuan, Dan Predescu.
CSS Zalău: Marius Ilieş, Mihai Criste, Rareş Bălean, Marius Chende, David Domokos, Claudiu Iov, Alexandru Bumb, Răzvan Sabou, Cosmin Taloş, Paul Peşteleu şi Andrei Coţe – libero. Antrenori: Dan Predescu şi Marin Silaghi
Clasament:
1. CVM Tomis Constanţa 5 5 0 15 – 1 14p
2. CSS Buzău 5 4 1 12 – 6 11p
3. CTF „Mihai I” Bucureşti 5 3 0 2 12 – 7 10p
4. CSS Nicu Gane Fălticeni 5 1 4 5 – 12 3p
5. CSS LAPI Dej 5 1 4 4 – 12 3p
6. CSS Zalău 5 1 4 3 – 13 3p

Leave a Comment