Medicii se pregătesc de proteste

 

Disfuncţionalităţile din sistemul sanitar cu care se confruntă cadrele medicale i-au determinat pe reprezentanţii Colegiului Medicilor din România (CMR) să-şi manifeste public nemulţumirile, susţinând că vor recurge la blocarea sistemului sanitar, daca va fi necesar. Membrii CMR, întruniţi zilele trecute la eveniment medical, i-au provocat pe membrii Guvernului la dialog pentru găsirea cât mai rapid a unor soluţii în acest sens.

Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor din România- Filiala Sălaj, Liviu Oroianu, principala problemă care a fost pusă pe tapet a fost cea a salarizării medicilor din România. „Deşi s-a tot promis găsirea unor soluţii pentru salarizarea decentă a medicilor nu s-a făcut nimic în acest sens până în prezent. O altă problemă este cea a dispariţiei medicilor din sistemul de sănătate românesc, care aleg să plece în străinătate, din cauza salariilor mici din ţară”, a explicat doctorul Oroianu.
La întâlnirea de săptămâna trecută, care a avut loc la Suceava, potrivit sursei citate, nu s-a stabilit nimic concret, urmând la luna viitoare membrii CMR să se întrunească din nou, de această dată, la Bucureşti. „Va fi o întâlnire luna viitoare la Bucureşti, la care au fost invitaţi toţi preşedinţii Colegiilor din ţară pentru discutarea unei strategii. Probabil se va lua în calcul şi recurgerea la unele forme de protest”, a mai spus medicul sălăjean.
Potrivit unui comunicat al CMR, preşedintele, Vasile Astărăstoae, le-ar fi spus, printre altele, sutelor de medici prezenţi la evenimentul de la Suceava faptul că medicii sunt într-o ţară cu o democraţie formală, „într-o ţară în care cei care guvernează sunt incapabili să o guverneze şi încearcă să facă circ dacă nu pot să dea pâine, într-o ţară în care sunt hăituiţi de toate organele de forţă ale statului”.

Alte articole

Leave a Comment