CSM București a tremurat 60 de minute pentru o victorie chinuită la Zalău

Se spune că bugetele nu joacă pe teren, deși nu este același lucru să ai în lot 6 -7 jucătoare tinere, fără experiență sau să ai o “multinațională” cu jucătoare exeprimentate, plătite regește din bani publici. CSM București a venit la Zalău cu gândul de a obține totul de la meciul de joi, pentru a mai spera la titlul national, în timp ce Zalăul nu avea nimic de pierdut în cazul unui eșec. Cu toate acestea, jucătoarele lui Tadici au dat dovadă de multă ambiție și dăruire, scoțând în evidență că nu întotdeauna contează banii când îți dorești ceva cu adevărat, descurcându-se foarte bine aproape pe tot parcursul partidei.

Oaspetele au condus cu 2 – 0 în debut, dar Zalăul a egalat situația la 3, apoi a preluat conducerea. Apărarea a funcționat bine, iar portarul Paula Teodorescu a făcut, din nou, un meci mare. Interii Zalăului au găsit culoarele spre poarta oaspetelor în prima parte, echipa lui Tadici conducând pe tot parcursul primei reprize, iar la pauză intrând la vestiare cu 15 – 12. Începutul reprizei secunde nu a mai fost la fel de bun pentru HC Zalău, iar “tigroaicele” au egalat la 15. De aici s-a mers “cap la cap”, iar în final, Cristina Neagu a marcat de două ori consecutiv, stabilind scorul final, 26 – 24 în favoarea echipei din Capitală.

„CSM Bucureşti a tremurat pur şi simplu până în ultimele minute. Noi am făcut un joc foarte bun, dar cei doi care au fost trimişi să facă dreptate, ne-au dezavantajat clar în ultimele minute. Este inadmisibil ca o echipă cu buget de 3,5 – 4 milioane de euro să vină la Zalău şi să mai aştepte şi sprijin în faţa unor jucătoare de 19 – 20 de ani. Ai jucătoare cu salarii de la 7.000 – 8.000 de euro până la 20.000 – 22.000 de euro şi mai aştepţi mila altora… De aceea nu se califică CSM Bucureşti în Final-Four… O supun de doi ani… Este o cheltuială de 3,5 – 4 milioane de euro pentru a câştiga Cupa României şi campionatul, fără a produce nimic pentru echipa naţională. Noi avem jucătoare sub 21 de ani şi producem pentru România, ei produc pentru o echipă fără identitate. Sper ca noua conducere a FRH să adopte o altă strategie şi să nu aducem jucătoare străine fără număr. Regulile, în campionatul intern, ar trebui făcute pentru a ajuta echipa naţională, fiindcă 90 la sută din bani sunt de la bugetul României”, a declarat Gheorghe Tadici la finalul partidei.

În ultima rundă, programată duminică, HC Zalău va evolua pe terenul celor de la Măgura Cisnădie.

3 Thoughts to “CSM București a tremurat 60 de minute pentru o victorie chinuită la Zalău”

  1. […] Se spune că bugetele nu joacă pe teren, deși nu este același lucru să ai în lot 6 -7 jucătoare tinere, fără experiență sau să ai o “multinațională” cu jucătoare exeprimentate, plătite regește din bani publici. CSM București a venit la Zalău cu gândul de a obține totul de la meciul de joi, pentru a mai spera la titlul national, în timp ce Zalăul nu avea nimic de pierdut în cazul unui eșec. Cu toate acestea, jucătoarele lui Tadici au dat dovadă de multă ambiție și dăruire, scoțând în evidență… Citeste mai mult […]

  2. […] Se spune că bugetele nu joacă pe teren, deși nu este același lucru să ai în lot 6 -7 jucătoare tinere, fără experiență sau să ai o “multinațională” cu jucătoare exeprimentate, plătite regește din bani publici. CSM București a venit la Zalău cu gândul de a obține totul de la meciul de joi, pentru a mai spera la titlul national, în timp ce Zalăul nu avea nimic de pierdut în cazul unui eșec. Cu toate acestea, jucătoarele lui Tadici au dat dovadă de multă ambiție și dăruire,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment