Concurenţi din patru ţări au alergat la prima ediţie a „Porolissum Trail”

Complexul Arheologic Porolissum a fost sâmbătă gazda primei ediţii a concursului de alergare, „Porolissum Trail”, un eveniment la care au luat startul peste 400 de concurenţi. Competiţia a cuprins trei curse: turul santinelelor (1,5 kilometri), Cursa Salamandrelor (12 kilometri) şi Porolissum Trail (23 de kilometri).
Organizat sub egida „Alergăm prin istorie şi natură, împreună pentru sănătate şi distracţie”, „Porolissum Trail” s-a bucurat de prezenţa unor alergători nu doar din România, ci şi din Kenia, Franţa şi Republica Moldova.
Asociaţia „Todo Run” Zalău a fost principalul organizator al evenimentului, cu sprijinul ADI Ţara Silvaniei şi al Consiliului Judeţean Sălaj, startul în cursa de 12 kilometri fiind dat chiar de preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.
„Astăzi, Complexul Arheologic Porolissum și-a deschis porțile pentru vizitatori din România, Kenia, Republica Moldova și Franța. Bunici, părinți și copii s-au bucurat de timp frumos, de mișcare și de priveliștea minunată de la Porolissum, un loc încărcat de istorie, a cărui arenă găzduia competiții sportive și în urmă cu 2.000 de ani. Este o bucurie să vedem că sportul devine un mijloc prin care ne conectăm la natură și, în același timp, la istoria locală. Mulțumiri și felicitări Paulei Todoran, echipei sale și tuturor celor implicați în organizarea acestei competiții. Ne dorim ca acest eveniment să devină o tradiție și atragă cât mai mulți participanți”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.
Evenimentul a fost o priemieră pentru Sălaj, fiind organizat la iniţiativa atletei Paula Todoran, reprezentanta României la Jocurile Olimpice de la Rio (2016).

6 Thoughts to “Concurenţi din patru ţări au alergat la prima ediţie a „Porolissum Trail””

  1. Anonim

    Respect Dinu Iancu Sălăjean

  2. Anonim

    Urmatori 4 ani urmează tot cu Dinu Iancu Salajan Președinte

  3. Anonim

    În sfârșit se mai mișcă ceva în judetul nostru

  4. Dinu

    FOTO? Al drac treaba la voi, baaa puneți dracului sursa

Leave a Comment