Competiţie inedită în municipiu

Oina, sportul cu o tradiţie de peste 70 de ani în Sălaj, revine în prim-plan la finalul acestei săptămâni. Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” din Zalău va fi gazda Campionatului Naţional de Oină rezervat junioarelor II şi III, un eveniment organizat de Federaţia Română de Oină, Ministerul Tineretului şi Sportului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus, în colaborare cu Primăria Zalău şi Şcoala Gimnazială Dragu.
Opte echipe şi-au anunţat prezenţa la evenimentul organizat în premieră în municipiu, din judeţele Cluj, Dolj, Arad, Bacău, Constanţa, Argeş şi Maramureş, urmând ca judeţul Cluj să aibă două reprezentante.
Sâmbătă dimineaţa este programat şi un curs cu antrenorii prezenţi la eveniment, iar festivitatea de deschidere va avea loc la ora 14. Vor urma primele jocuri din cadrul competiţiei, care se vor încheia la ora 19.
Campionatul Naţional va continua duminică, la ora 9, iar festivitatea de premiere este programată la ora 13.
„Este un eveniment inedit atât pentru Zalău, cât şi pentru Sălaj, prin care sportul naţional revine la poalele Meseşului cu o competiţie oficială, cuprinsă în calendarul Federaţiei Române de Oină. Este un prim pas în dezvoltarea sportului naţional la noi în judeţ, care va continua prin proiectul pe care l-am implementat la nivel de judeţ şi din care fac parte şapte şcoli sălăjene. Pe această cale ţin să le mulţumesc colegilor din Comisia de Organizare a Fedraţiei Române de Oină pentru încrederea arcodată şi nu în utimul rând tuturor partenerilor şi colaboratorilor fără de care acest eveniment nu era posibil”, a declarat profesorul Cosmin Ardelean, reprezentantul Federaţiei în teritoriu.
Pe ultima sută de metri a fost înscrisă şi o echipă din judeţ, dar care va reprezenta un alt club din România, care este afiliat la Federaţia Română de Oină.
Ultima competiţie de oină organizată în Zalău a avut loc în urmă cu doi ani, pe Stadionul Municipal, faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, ciclul liceal.

Leave a Comment