Clasamentul şi premierea celor mai buni sportivi de la CSM Zalău naşte controverse

Atleta Paula Todoran a fost desemnată cea mai bună sportivă din acest an a Clubului Sportiv Municipal Zalău, în timp ce Andrada Vincze, devenită săptămâna trecută campioană naţională şi vicecampioană naţională la tenis de masă, ocupă doar locul trei. Conducerea CSM Zalău a acordat în acest an şi premii în bani sportivilor cu cele mai bune rezultate la fiecare secţie, iar pugilistul Adrian Popuţea, câştigător al Cupei României, s-a arătat indignat de faptul că nu a fost răsplătit pentru rezultatul obţinut.

Întocmirea clasamentului celor mai buni sportivi de la CSM Zalău şi premierea acestora a atras nemulţumirea anumitor sportivi şi antrenori. Devenită campioană şi vicecampioană naţională în urmă cu câteva zile, chiar la Zalău, la Campionatul Naţional rezervat tineretului, tenismena Andrada Vincze s-a clasat doar pe poziţia a treia în clasament celor mai buni sportivi ai clubului, iar antrenorul său, Victor Puie s-a declarat nemulţumit. „Nu mi se pare normal să îi fie înjumătăţite punctele dacă a devenit vicecampioană naţională la dublu, fiindcă Andrada a muncit la fel de mult ca şi cum ar fi evoluat la simplu. Probabil că, potrivit regulamentului, punctele se înjumătăţesc, dar nu este obligatoriu ca un clasament să se facă strict după regulament”, a declarat indignat antrenorul secţiei de tenis de masă de la CSM Zalău.
În acest an, conducerea CSM Zalău a acordat şi premii în bani pentru sportivii cu cele mai bune rezultate la fiecare secţiei, în special cei care au câştigat Cupa României sau care au devenit campioni naţionali. Adrian Popuţea a fost lăsat pe dinafară, chiar dacă a câştigat în luna martie, în premieră, Cupa României la seniori, fiind primul sportiv din istoria boxului zălăuan care câştigă această competiţie.
Directorului de la CSM Zalău, Silviu Mureşan, nu i s-a părut că a făcut o nedreptate, spunând că „nu puteam să premiem un sportiv suspendat pentru dopaj”, referinduse la faptul că Popuţea a fost depistat pozitiv în luna august a acestui an. „Ce spuneau cei de la MTS dacă eu aş fi premiat un sportiv dopat? Eu am avut mare încredere în el şi l-am susţinut cu suplimente de efort în perioada de pregătire, iar el m-a trădat. L-am întrebat după Naţionale dacă a folosit ceva substanţă interzisă şi, iniţial mi-a spus că nu, pe urmă a recunoscut. El nu trebuie să fie supărat că nu a fost premiat, ci mai degrabă dezamăgit de ceea ce a făcut”, a mai declarat directorul Silviu Mureşan.
Totuşi, sportivul se consideră nedreptăţit. „Câştigarea Cupei României este un rezultat pe care nu mi-l poate lua nimeni, mai ales că şi atunci, la fel ca la Naţionale, s-a făcut testul antidoping şi totul a fost în regulă. La Naţionale, într-adevăr, am greşit, dar asta nu înseamnă că cineva are dreptul să-şi bată joc de munca şi de rezultatele mele anterioare. Până la urmă, nu sunt nici primul, nici ultimul sportiv suspendat, iar şase luni este o perioadă scurtă, peste care se poate trece uşor. Cred că era normal să fiu premiat atunci, după câştigarea Cupei României, nu acum, după atâtea luni”, a afirmat, dezamăgit, Adrian Popuţea.
Sportiva anului la CSM Zalău a fost desemnată Paula Todoran, devenită campioană naţională la semimaraton cu echipa de club şi vicecampioană balcanică la maraton. Pugilista Raluca Bota se situează pe locul doi, sportiva clasându-se pe locul cinci la Campionatul Mondial de juniori, după ce a pierdut încă din primul meci şi pe locul I la Campionatul Naţional.
Tenismena Andrada Vincze, proaspăta campioană şi vicecampioană naţională la tineret, ocupă locul trei, iar pe poziţia a patra se află pugilista Gabriela Pintea, locul doi la Campionatul Naţional de senioare.
Locul cinci este ocupat de patru sportivi: George Guşet (locul III la Campionatul Naţional de seniori în proba de aruncare a greutăţii), Kecskes Levente (locul III la Campionatul Naţional de seniori în proba săriturii cu prăjina), Szabo Robert (locul III la Campionatul Naţional de box rezervat seniorilor) şi Alina Ştirb (locul I la Campionatul Naţional de box rezervat tineretului).
Atletei Daniela Cîrlan i-a revenit locul şase, sportiva devenind campioană naţională de semimaraton cu echipa de club şi vicecampioană naţională la individual.
Doi practicanţi de radioamatorism se clasează pe locul şapte, Aurel Târziu şi Iuliu Nemet, primul devenind campion naţional la creaţie tehnică, iar al doilea la multiband.
Adelina Papiţa şi Ancuţa Sălăjean se află şi ele printre pugilistele premiate, prima clasându-se pe locul opt, iar a doua pe poziţia a noua. Pe locul nouă s-a clasat şi Vago Laszlo, de la radioamatorism, iar locul zece i-a revenit pugilistului Raul Pop, medaliat cu bronz la Campionatul Naţional de juniori.

4 Thoughts to “Clasamentul şi premierea celor mai buni sportivi de la CSM Zalău naşte controverse”

  1. RAMPAPAPAM

    cum a fost silviu la mondiale in bulgaria cand te-ai dat conducator de grup pt antrenor si un sportiv pe banii primariei

  2. hohoho

    ai bagat fata pe locul 2 in clasament, raluca bota. ti-a facut servicii la bulgari? la campionat un meci castigat egal campioana nationala, la modiale a stat 1 minut si 11 secunde pe ring. Vincze reprezinta Romania cu succes

  3. Anonim

    Sa va fie rusine!!!…..

  4. Anonim

    Oameni buni, lasativa de mesrie daca nu stiti aprecia ceva, probabil oamenii astea au dat prmiile dupa servicii…din pacate sportivii care merita un premiu, a luat MUMU…daca nu au prestat srvicii.

Leave a Comment