Cea mai clară victorie a sezonului

Cea mai clară victorie a sezonuluiHC Zalău – Tomis Constanţa 41 – 19 (22 – 7)

HC Zalău: Mirela Nichita, Mihaela Cheţa – Florina Ţurcaş (4), Alina Czeczi (4), Andrada Trif, Mariana Cristoaica (2), Ana Maria Şomoi (2), Crina Ailincăi (2), Georgiana Ciuciulete (7), Cristina Sanda (1), Mihaela Viscreanu, Dana Băbeanu (9), Daniela Molfea (5) şi Florina Ciobanu (5). Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor: Sorin Rădulescu

Tomis Constanţa: Mihaela Petrescu, Raluca Borodi – Ştefania Florea, Mihaela Pârâianu, Nicoleta Rusu (6), Alexandra Iovănescu (1), Daniela Arfir (1), Georgeta Pătru (4), Oana Cîrstea (3), Georgeta Grigore (4), Andreea Dincu. Antrenor: Nicolae Craiu

După ce a fost învinsă în tur la o diferenţă de zece goluri (30 – 20) de Tomis Constanţa, HC Zalău şi-a luat ieri dimineaţă revanşa, diferenţa de la final fiind mult mai clară decât în manşa tur. Scorul final al partidei de la Zalău a fost 41 – 19, după ce la pauză tabela a arătat 22 – 7 tot pentru zălăuance.

Echipa condusă de Tadici şi Rădulescu nu a avut nicio emoţie, chiar dacă scorul a fost deschis de constănţence, prin Georgeta Grigore. După 11 minute de joc, oasptele au rămas cu un singur gol marcat, în timp ce Zalăul avea zece goluri înscrise. Aceeaşi diferenţă de scor era şi în minutul 20, 15 – 4. Până la pauză însă, Georgiana Ciuciulete şi compania şi-au mărit avansul la 15 goluri, 22 – 7.

Partea secundă nu a adus nimic nou în jocul celor două echipe. Zalăul a continuat să domine partida, în timp ce constănţencele se chinuiau să ţină cât de cât pasul şi să înregistreze o înfrângere nu foarte ruşinoasă. Zălăuancele însă nu au iertat nimic, obţinând cea mai categorică victorie din acest sezon, la o diferenţă de 22 de goluri.

La final managerul Gheorghe Tadici a afirmat că nu se aştepta să fie un meci atât de uşor pentru formaţia sa. A fost un meci mai uşor decât ne-am fi aşteptat. Faţă de jocul din tur a lipsit Smedescu, care s-a întors la Vâlcea, Zamfir şi Pătuleanu. Sunt trei jucătoare bune şi se pare că lipsa lor se simte foarte tare. Am văzut că nici Pârâianu a jucat decât în prima repriză. Nu ştiu care o fi fost cauza, dar noi ne-am făcut jocul nostru şi am pus în aplicare ceea ce am pregătit toată săptămână. Şi fetele au vrut să demonstreze că diferenţa de zece goluri din tur a fost întâmplătoare sau un accident. S-a văzut că au jucat foarte determinate timp de 45 de minute până când au intrat şi rezervele în teren, a declarat tehnicianul zălăuan.

După victoria de ieri, HC Zalău a acumulat 24 de puncte, rămânând la un singur punct în spatele celor de la CSM Bucureşti, care au învins pe teren propriu cu 33 – 28 HCM Roman, viitoarea adversară a zălăuancelor.

Leave a Comment