Urmărit naţional, prins în Şimleu

Urmărit naţional, prins în Şimleu

Un urmărit naţional a fost depistat, vineri seara, de către poliţişti pe o stradă din Şimleu Silvaniei. Pe numele bărbatului exista un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că bărbatul era dat în urmărire naţională din data de 22 februarie a anului curent, de când a părăsit sala de judecată înainte de pronunţarea judecătorilor cu privire la emiterea unui mandat de arest preventiv. În urma activităţilor desfăşurate vineri de poliţiştii şimleuani, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, a fost identificat pe strada Cotnari, din Şimleu Silvaniei, un tânăr în vârstă de 31 de ani, din localitatea Plopiş, dat în urmărire naţională. Pe numele lui, Judecătoria Zalău a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei citate, tânărul a fost introdus în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 00:20, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să petreacă ani buni după gratii.

Furt cu repetiţie la locuinţa unui sălăjean

Un tânăr în vârstă de 35 ani, din Dragu, s-a ales zilele trecute cu dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce a fost identificat de poliţişti, în cursul săptămânii, ca fiind autorul mai multor furturi comise în luna februarie la locuinţa unui consătean.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Sălaj, prejudiciul cauzat nu a fost încă recuperat. În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii Postului de Poliţie Dragu au identificat autorul furtului în persoana lui N.M., în vârstă de 35 de ani, din localitatea Dragu. Acesta, în perioada 31 ianuarie-19 februarie a pătruns în repetate rânduri în locuinţa unui localnic, de unde a sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu de 400 de lei, momentan nerecuperat, se arată în informaţia de presă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru recuperarea prejudiciului şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să ajungă după gratii, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat pedeapsa prevăzute de lege fiind închisoarea între trei şi 15 ani.

Leave a Comment