Bulgarul Stoyan Stoev, dorit şi în sezonul viitor la Volei Municipal

„Mi-ar plăcea să rămânem în aceeaşi formulă, eventual să mai transferăm câţiva jucători dacă vom evolua în Champions League”, a declarat primarul Radu Căpîlnaşiu

Decizia conducerii Volei Municipal Zalău, de a-l aduce la echipă în vara anului trecut pe bulgarul Stoyan Stoev, tatăl antrenorului de la Constanţa, a fost contestată de o serie de persoane din lumea voleiului, însă câştigarea Cupei României a demonstrat că a fost o alegere reuşită. Oficialii zălăuani s-au gândit chiar să-l păstreze pe antrenorul bulgar şi pentru sezonul următor deşi, din actualul sezon mai este de disputat finala campionatului, unde zălăuanii vor întâlni Tomis Constanţa.
„Mi-ar plăcea să rămânem în aceeaşi formulă atât din punct de vedere al lotului, cât şi al conducerii tehnice, aventual să mai transferăm câţiva jucători dacă vom evolua în Liga Campionilor. În această competiţie întâlnim, totuşi, echipe mult mai valoroase, foarte puternice, iar noi am avut tot timpu ghinionul de a întâlni reprezentantele celor mai puternice campionate din lume. Nu vrem să facem de ruşine România. Ne vom consulta în perioada următoare cu toţi factorii de decizie, fiindcă, în momentul în care îţi doreşti să formezi o echipă, trebuie să începi de la antrenor”, a declarat primarul Radu Căpîlnaşiu.
„Încă dinaintea desfăşurării finalei Cupei României i-am anunţat atât pe jucători, cât şi pe antrenori că ne dorim că continuăm colaborarea şi în sezonul viitor. Multă lume m-a întrebat în momentul în care l-am adus la echipă pe Stoyan Stoev dacă nu va fi o problemă, având în vedere că este tatăl antrenorului de la Constanţa. Răspunsul meu a fost că nu va fi niciun fel de problemă, iar acest lucru s-a adeverit în final-four-ul Cupei României”, a declarat şi preşedintele clubului, Radu Nistorescu.
Înainte să ajungă pe banca tehnică a echipei zălăuane, bulgarul Stoev a antrenat formaţia Levski Sofia, însă o perioadă lungă de timp a pregătit echipe din campionatul italian.
Rezultatul obţinut în Săptămâna Mare cu formaţia zălăuană nu este unul întâmplător, chiar dacă Stoev a avut la dispoziţie un lot alcătuit aproape în totalitate din jucători români. Stoyan Stoev are o experienţă vastă, fiind primul antrenor bulgar care a obţinut calificarea la un Campionat Mondial cu echipa ţării sale.

One Thought to “Bulgarul Stoyan Stoev, dorit şi în sezonul viitor la Volei Municipal”

  1. […] Decizia conducerii Volei Municipal Zalău, de a-l aduce la echipă în vara anului trecut pe bulgarul Stoyan Stoev, tatăl antrenorului de la Constanţa, a fost contestată de o serie de persoane din lumea voleiului, însă câştigarea Cupei României a demonstrat că a fost o alegere reuşită. Oficialii zălăuani s-au gândit chiar să-l păstreze pe antrenorul bulgar şi pentru sezonul următor deşi, din actualul sezon mai este de disputat finala campionatului, unde zălăuanii vor întâlni Tomis Constanţa. “Mi-ar plăcea …read more […]

Leave a Comment