Atleţi medaliaţi, chiar şi după o pregătire în condiţii „primitive”

Pe cât de satisfăcut eşti ca sportiv în momentul în care ajungi pe podiumul unei competiţii, ştiind că ai concurat cu adversari a căror condiţii de pregătire sunt incomparabile cu ale tale, pe atât de frustrat te simţi, conştientizând că nu ar fi imposibil să ai parte şi tu de un „tratament” asemănător din partea celor care pot să-ţi ofere măcar condiţiile minime de pregătire. Un astfel de sentiment îi încearcă şi pe atleţii Clubului Sportiv Şcolar Zalău care, în ciuda faptului că au parte de condiţii de pregătire „primitive”, au reuşit să urce pe podium la Memorialul „Dorin Melinte”, eveniment ce a avut loc la Bacău, la finalul săptămânii trecute.

Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Csiki Maria, sportivă ce practică atletismul de trei ani, ajungând să concureze la junioare III. Eleva antrenorului Nelian Ianchiş a concurat în probele de 1.500 de metri şi 800 de metri, urcând pe podium la finalul ambelor curse. După medalia de argint cucerită în prima zi, la 1.500 de metri, reprezentanta CSS Zalău a obţinut medalia de aur a doua zi, la 800 de metri. Un rezultat notabil a înregistrat şi Teodora Pienaru, locul 4 la 60 de metri la categoria junioare III.

Mulţumit de evoluţia celor doi sportivi pe care-i pregăteşte, Nelian Ianchiş nu a ezitat să scoată în evidenţă condiţiile în care se antrenează sportivii săi.

„Este bătaie de joc din partea unor oameni care, la fel de bine ne-ar putea ajuta şi să ne ofere nişte condiţii normale de pregătire. Este inadmisibil să nu fim lăsaţi să ne antrenăm pe pista Stadionului Municipal sau să nu fim lăsaţi să ne echipăm cu hainele de antrenament în vestiar. Ne schimbăm la fiecare antrenament la portbagajul maşinii, iar copiii îngheaţă de frig pe o astfel de vreme. Toate antrenamentele le facem pe asfaltul din jurul stadionului, iar copiii acuză deja dureri la picioare din cauza faptului că suprafaţa pe care aleargă este foarte dură”, a precizat antrenorul Ianchiş.

Acesta a mai declarat că atât ocupanta primului loc în proba de 1.500 de metri, cât şi ocupanta locului trei, beneficiază de condiţii foarte bune atât de pregătire, cât şi de recuperare.

„Alţii merg prin cantonamente înainte de concursuri, iar noi nu avem nici măcar condiţii minime de pregătire. Ne batem cu morile de vânt şi tot reuşim să aducem medalii pentru oraş şi pentru club”, a mai afirmat antrenorul de la CSS Zalău.

Din delegaţia ce a făcut deplasarea la Bacău au mai făcut parte: Răzvan Szabo, Szilvia Pop, Raul Taloş, Sarkozi Alexandru şi Sarkozi Maria.

De menţionat faptul că pentru aceşti sportivi este primul concurs după o pauză de un an, competiţiile fiind suspendate din cauza pandemiei de Covid-19.

 

 

Leave a Comment