Atleţi din opt ţări au alergat la Semimaratonul de la Zalău

Primăria Zalău, în parteneriat cu Runners Club Cluj Napoca şi TenarisSilcotub a organizat sâmbătă prima ediţie a Semimaratonului de la Zalău, un eveniment la care au fost prezenţi peste 700 de atleţi din opt ţări: România, Algeria, Austria, Italia, Kenya, Reunion, Ucraina şi Ungaria.
La start s-au aliniat atât atleţi profesionişti, cât şi amatori, care au concurat în proba de semimaraton, la ştafetă de 3×7 kilometri, cursă de 7 kilometri, cursă de 3 kilometri şi cursa copiilor.
În cursa de semimaraton au concurat 170 de alergători, cei mai mulţi fiind la cea de 3 kilometri, unde s-au înscris 300 de participanţi.
Semimaratonul la masculin a fost câştigat de Nelson Kipkogei Chetutich, care a terminat cursa într-o oră, şase minute şi 36 de secunde, urmat pe podium de Gideon Kipkemboi Kosgei şi Benard Kitur, toţi trei din Kenia.
Cursa feminină a fost câştigată de ucraineanca Valentina Kiljarska, care a parcurs cei 21 de kilometri într-o oră, 18 minute şi 26 de secunde, urmată de Zita Kacser, din Ungaria şi de zălăuanca Paula Todoran.
Primarul Ionel Ciunt şi viceprimarul Nicolae Fazakas au fost prezenţi atât la startul competiţiei, cât şi la festivitatea de premiere.
Toţi participanţii au primit din partea organizatorilor câte o medalie şi un tricou, iar primii trei clasaţi la fiecare categorie au fost recompensaţi şi cu premii în bani.

Leave a Comment