Într-un singur an: Oamenii simpli au făcut pentru Casa lui Iuliu Maniu, cât n-au făcut autoritățile în zeci de ani

Oamenii. Ei sunt cei care au zguduit cărămizile șubrede și le-au înlocuit cu unele trainice. Ei sunt cei care au pus în mișcare o dorința, aceea de a nu lăsa să se distrugă un colț al demnității poporului român. Ei sunt cei care au făcut eforturi pentru a suplini lipsa de interes și de responsabilitate a celor care dintr-o întorsătură de pix puteau să facă ceva pentru această amărâtă casă, dar n-au făcut-o. De ce au reușit oamenii simpli să facă ceva ce oamenii mai puțin simpli nu au reușit? Răspunsul e: simplu. Ei eu înțeles că nu au după cine să aștepte. Ei sunt cei care au redus totul la un raționament simplu. Vreau sau nu vreau să pot face ceva? Iar oamenii au vrut și au reușit să refacă și să consolideze fundația casei. În orice lucrare, fundația e cel mai important element. Oamenii au început cu ce era mai important. Au salvat de la prăbușire, și, ulterior, de la uitare, o felie de istorie. Oamenii simpli, asemenea lui Iuliu Maniu, n-au avut nevoie de funcții, de o situație financiară bună ori de popularitate.Oamenii, unii dintre ei în anonimat, au donat pentru că au simțit că au o datorie morală față de cineva care a lăsat un model de „Așa da!” în urmă. Am putea să-i numărăm, dar oamenii nu sunt cifre. Sau nu ar trebui să mai fie. Am putea să facem un bilanț al sumelor intrate, dar el este, oricum, foarte vizibil în partea de jos a materialului. Pentru că vorbim de oameni, nu de politicieni ori de oameni din sistem, ne simțim datori să le mulțumim, așa cum înțelegem noi că o putem face: Vă mulțumim că simțiți românește, indiferent de naționalitate!

Campania „Salvați istoria națională, Salvați Casa lui Iuliu Maniu!” continuă

„Pentru acest an ne-am dori măcar consolidarea pereților și refacerea acoperișului”, ne-a transmis preotul paroh de la bisetica greco-catolică din Bădăcin, Cristian Borz – iniţiatorul campaniei “Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu”. “Vrem să mergem mai departe pentru ca, în final, testamentul lui Iuliu Maniu să poată fi onorat și pentru că acest om merită să nu fie uitat. Speranța reușitei a reînviat în anul 2015, un an care va rămâne martor inscripționat simbolic într-o cărămidă din fundația casei. Dacă s-ar putea altfel, nu am face-o, dar în lipsa altor donatori care să facă acest demers mai ușor, apelăm tot la voi, la oamenii simpli care aveți acel ceva pe care nu l-am găsit la ceilalți: Dorinţă”, a adăugat Borz. Cei care doresc să spijine în continuarea campania iniţiată la începutului anului trecut o pot face donând în conturile .Lei: RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400 Euro: RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205; Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730; Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu-Silvaniei, judeţul Sălaj.
Material realizat de echipa Campaniei “Salvaţi casa lui Iuliu Maniu”, campanie susţinută de cotidianul “Magazin Sălăjean”.

Alte articole

One Thought to “Într-un singur an: Oamenii simpli au făcut pentru Casa lui Iuliu Maniu, cât n-au făcut autoritățile în zeci de ani”

  1. Anonim

    S-a făcut un lucru absolut norma.Oamenii conteaza si păstrează de ce au nevoie.Maniu e un model pentru oricine A vrut binele, apoi n-a mai fost chiar așa de sigur.Oricum „autoritățile”,de fapt, sunt niște persoane cocoțatepolitic pe care nu poti conta.De departe se simte însă si autolauda pentru care n-as pune un epitet.

Leave a Comment