10 intrebari pentru 2010

10 intrebari pentru 2010

Pentru prima data, la inceputul acestui an ne-am propus zece intrebari din si pentru lumea sportului salajean, la care am indraznit sa dam si un raspuns anticipat.

1. Va ramane FC Silvania Simleu Silvaniei in Liga a II-a? 80%DA

Presedintele FC Silvania Simleu Silvania a declarat in turul actualei editii de campionat ca pentru FC Silvania va fi greu sa reziste in Liga a II-a fara sprijinul Consiliului Judetean. Chiar daca suntem abia in a cincea zi din noul an, iar CJ nu a stabilit inca bugetul pentru 2010, indraznim sa dam un raspuns pozitiv.

2. Va castiga CS Remat Zalau in acest an titlul de campioana a Romaniei? 60%DA

In sezonul trecut echipa zalauana a pierdut in ultimul moment medaliile de bronz, insa a obtinut calificarea in cupele europene dupa o pauza de zece ani. In acest sezon a avut un inceput bun, dupa care au urmat doua esecuri consecutive care au culminat cu demiterea antrenorului sarb, Dragan Djordevic. Totusi, aducerea unui antrenor german, dar si a doi jucatori noi, ne da sperante ca Rematul va castiga in acest an titlul de campioana.

3. Va prelua Gheorghe Tadici din nou nationala feminina a Romaniei? 70%DA

Rezultatul inregistrat de echipa Romaniei la Campionatul Mondial din China, doar locul opt, dar si declaratiile facute de presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, si a managerului de la HC Zalau, Gheorghe Tadici, ne determina sa dam un raspuns pozitiv.

4. Se va imbunatati situatia la FC Zalau odata cu schimbarea noului antrenor? 60%NU

Fara sa desconsideram noul antrenor, Calin Pop, dar gandindu-ne la dorinta mai multor jucatori de a parasi clubul zalauan, credem ca situatia la FC Zalau nu va fi roz, cel putin pana la finalul actualului sezon.

5. Se va califica HC Zalau la finalul actualei editii intr-o cupa europeana? 60%DA

Desi Gheorghe Tadici si-a propus acest obiectiv abia pentru noul sezon, HC Zalau a avut un parcurs bun in actualul sezon, iar la finalul anului 2009 s-a clasat pe locul cinci, la egalitate de puncte cu ocupanta locului patru si la o diferenta de un singur punct in spatele ocupantei locului secund. Profesionalismul antrenorului zalauan, dar si dorinta acestuia de a duce cat mai repede handbalul zalauan intr-o competitie de nivel european, ne face sa credem ca HC Zalau va obtine inca de la finalul actualului sezon calificarea intr-o cupa europeana.

6. Va deveni tenismena Andrada Vincze si la finalul acestui an, sportiva anului in Salaj? 70%NU

Cu 147,6 puncte, sportiva cu dubla legitimare la CSS – CSM Zalau Andrada Vincze a devenit in 2009, in premiera, sportiva anului in Salaj. Acesta a fost urmata de Paula Todoran, cu 127,2 puncte si de Calin Marincas, cu 95,3 puncte. Ultimului insa, punctele i-au fost impartite la patru. Toti trei isi doresc ca noul an sa le aduca rezultate mai bune ca in 2009, dar daca Marincas nu va mai avea si in acest an dubla legitimare cu Budokurai Hunedoara, sansele acestuia sunt foarte mari sa revina din nou in fotoliul de lider.

7. Va avea Salajul din aceasta vara inca o echipa de fotbal in Liga a III-a? 90%NU

Ar fi prea frumos, dar aproape imposibil de realizat. Avand in vedere ca adversarul de la barajul din 2008 al echipei FC Zalau a fost unul cat se poate de modest, la fel fiind si cel pe care FC Silvania II Simleu Silvaniei l-a intalnit vara trecuta, ne face sa credem ca adversarul din acest an va fi unul cat se poate de incomod. Tinand cont ca echipele cu cele mai mari sanse de a se califica la meciul de baraj apartin unor comune, mai intervin si problemele financiare.

8. Va promova echipa de volei Phoenix Simleu Silvaniei in Divizia A1? 60%DA

La finalul sezonului trecut au ratat promovarea in Divizia A1, insa, gurile rele au spus ca simleuanii nu si-au aparat corect sansele la turneul de baraj. In prezent, Phoenix Simleu Silvaniei se afla pe pozitia secunda in Divizia A2 Vest, la trei puncte de locul intai, dar cu un meci mai putin disputat. Persoanele din cadrul clubului au declarat ca isi doresc sa revina cat mai curand pe prima scena a voleiului romanesc.

9. Vor fi renovate salile de antrenament de la Stadionul Municipal? 90%NU

Desi salile de sport de la Stadionul Municipal sunt intr-o stare deplorabila, autoritatile locale par a fi total dezinteresate de conditiile in care se antreneaza sportivii salajeni. Prea bine nu arata nici holul care duce spre vestiare, dar nici toaletele de la etaj.

10. Va ramane Vasile Jula la FC Zalau si dupa terminarea actualului sezon? 70%NU

Nu a vrut sa faca nici o declaratie publica, dar parea destul de indignat de decizia luata de conducerea clubului, in ceea ce priveste demiterea antrenorului Marius Pasca.

Leave a Comment