Pompierii, chemati de 500 de ori in 2009

Pompierii, chemati de 500 de ori in 2009Pompierii de pe raza judetului Salaj au intervenit, in cursul anului 2009, la 492 situatii de urgenta, numarul situatiilor de acest gen fiind in crestere cu 30 la suta comparativ cu 2008, conform unui bilant facut public ieri, de Adrian Chichisan, comandantul Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj.

Anul trecut au mai fost inregistrate un numar de 28 de situatii in care fortele de interventie s-au deplasat la interventie, dar nu au intervenit, 34 de interventii la care pompierii au fost intorsi din drum si patru alarme false.

In 2009, in zona de competenta a inspectoratului nostru s-au inregistrat un numar de 492 de situatii de urgenta, din care, la 464 au intervenit serviciile profesioniste, la 19 serviciile voluntare pentru situatii de urgenta si la 9 situatii personalul de la locul de munca sau alte persoane, se arata in raportul ISU Porolissum Salaj.

De mentionat ca Garda de interventie din Cehu Silvaniei din cadrul ISU Salaj intervine intr-un oras si sase comune din judetul Maramures si doua comune din judetul Satu Mare.

De asemenea, pe teritoriul judetului isi desfasoara activitatea trei servicii voluntare pentru situatii de urgenta (Sarmasag, Crasna si Almas), iar pe raza municipiului Zalau exista patru servicii de acest gen, la companiile Tenaris Silcotub, Cuprom, Uzina Electrica si Michelin Silvania.

Cele mai multe situatii la care au intervenit pompierii au fost incendiile (153), la care se adauga arderile necontrolate de vegetatie uscata sa a gropilor de gunoi (85) si descarcerarile cauzate de accidentele rutiere (24). Dintre incendi, un numar important au fost provocate de instalatiile electrice defecte, cosuri si burlane de fum necuratate, fumat, jocul copiilor cu focul sau chiar actiuni intentionate.

Ca urmare a incendiilor produse, a rezultat distrugerea de bunuri in valoare de peste doua milioane de lei, dar au fost si bunuri salvate in valoare de aproape 11 milioane de lei. In anul 2009 o persoana a decedat, iar o alta persoana a fost ranita ca urmare a incendiilor produse.

Alte articole

Leave a Comment