Zălăuanii pot să-şi testeze gratuit glicemia şi tensiunea arterială

Timp de aproximativ două săptămâni, până la finalul lunii iulie, zălăuanii pot să-şi testeze gratuit glicemia şi tensiunea arterială pe platotul din marmură din centrul oraşului.

Reprezentanţii Şcolii Postliceale Sanitare din cadrul Univesităţii de Vest „Vasile Goldiş” fililala Sălaj organizează în această perioadă în centrul oraşului, într-un cort special amenajat, o acţiune de prevenire şi de conştientizare a populaţiei cu privire la bolile provocate de tensiunea arterială. În acest sens, tinerii cursanţi ai unităţii de învăţământ din Zalău vor realiza pentru persoanele care doresc, testări gratuite a tensiunii dar şi a glicemiei. După cum a explicat Viorica Ciupe, asistent medical la secţia interne a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău şi instructor la Şcoala Postliceală Sanitară, în urma testărilor, persoanele care prezintă riscuri, vor fi îndrumate pentru tratament medicilor specialişti.
În doar câteva ore de la începerea acţiuni, astăzi 18 iulie, peste 200 de persoane au reuşit să-şi facă o măsurare a tensiunii arteriale şi a glicemiei.
Pentru cei interesaţide aceste testări, programul organizatorilor este valabil de luni până vineri, în intervalul orar 9-17. Având în vedere faptul că pentru evidenţierea unui rezultat cât mai corect al glicemiei nu este indicat consumul alimentar de nici un fel, alimente, fructe, băuturi alcoolice şi răcoritoare, acest tip de testare se va realiza doar până la ora 11, în fiecare zi.

Alte articole

Leave a Comment