Cardul „Euro 26” – reduceri la vacanţe şi călătorii pentru tineri

Tinerii din judeţul Sălaj, cu vârsta de până în 26 de ani, pot beneficia de reduceri consistente, de maxim 90 la sută, la preţul biletelor de vacanţă în ţară şi străinătate, transport internaţional, cumpărături, intrări în cluburi, discoteci, muzee şi instituţii de cultură, graţie cardului „Euro 26”. Acesta se eliberează gratuit, la cerere, de Ministerul Tineretului şi Sportului prin intermediul Direcţiilor Judeţene de Sport şi Tineret din ţară.
Cu toate că acest card oferă multe facilităţi posesorilor, la nivelul judeţului, tinerii nu par foarte interesaţi de a intra în posesia lui. Cel puţin asta susţine şi directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS) Sălaj, Adrian Fărcaş. Din cele aproximativ 500 de cardururi Euro 26 distribuite de minister la nivel de judeţ, în ultimii doi ani, mai puţin de jumătate a fost solicitate de elevii şi studenţii sălăjeni. Cardurile de reduceri pentru tineri „Euro 26” se eliberează gratuit iar solicitanţii trebuie să urmeze o formă de învăţământ şi să se adreseze direcţiei, unde vor completa o cerere de eliberare a acestuia. Potrivit directorul DJTS Sălaj, în momentul depunerii cererii, solicitanţii vor trebui să aibă la ei, o poză tip paşaport, actul de identitate şi o adeverinţă de la unitatea de învăţământ în cadrul căreia urmează cursurile. În baza acestor acte i se va elibera cardul de reduceri.
Prin cardul „Euro 26” sunt valabile la nivel naţional, aproximativ 1.000 de reduceri: în transport, bilete de vacanţă, în diferite reţele de magazine de îmbrăcăminte, activităţi culturale, activităţi sportive, discoteci, cluburi, cazare la pensiuni rurale etc. În domeniul culturii posesorii acestui card beneficiază de o reducere de 75 la sută în toată reţeaua de muzee şi expoziţii din ţară. Posesorii acestia mai pot beneficia şi de reduceri la serviciile de asigurări, membership, achiziţii on-line, servicii bancare şi servicii de consiliere. Reducerile sunt valabile nu doar în ţară ci şi în străinătate, în întreaga Europă, posesorii având acces la aproximativ 300.000 de reduceri, disponibile pe www.euro26.ro. Tinerii sălăjeni care vor să intre în posesia unui astfel de card se pot adresa, zilnic, de luni până vineri, la sediul DJTS Sălaj. Posesorii cardurilor le vor putea utiliza până la împlinirea vârstei de 30 de ani.

Alte articole

Leave a Comment