Zalauanii nu se inghesuie la Starea Civila

Cu toate ca tinerii casatoriti primesc, incepand cu ianuarie 2007, un sprijin financiar din partea statului de 200 de euro, cei din Zalau nu s-au inghesuit sa se prezinte in fata ofiterului Starii Civile. Purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Cristian Curta, ne-a declarat ca pana in momentul de fata, in cursul acestui an au fost incheiate 92 de casatorii, mai putine cu opt decat cele inregistrate in perioada similara a anului trecut. In decursul lui 2006, la nivelul municipiului, s-au casatorit 559 de cupluri.

In celelalte trei orase salajene, situatia este diferita. Tinerii care s-au casatorit in aceste prime patru luni ale anului si au beneficiat de cei 200 de euro oferiti de stat sunt mai numerosi decat cei de anul trecut. Cei mai grabiti sa spuna DA au fost simleuanii, aici fiind inregistrate 51 de casatorii in 2007, fata de 24 – in aceeasi perioada a anului trecut. Cuplurile care care s-au casatorit in 2006 in Simleu sunt in numar de 110.

Urmatorii in top sunt cei din Jibou, unde s-au prezentat la Starea Civila 36 de perechi, in timp ce, din totalul de 84 de casatorii incheiate in 2006, doar 13 au fost in primele patru luni.

Si la Cehu Silvaniei nuntile au curs mult mai bine ca anul trecut. In perioada ianuarie-aprilie 2007 s-au casatorit 32 de cupluri, ceea ce inseamna mai mult de jumatate din numarul total de casatorii din anul anterior. Potrivit datelor oferite de Biroul Starii Civile din cadrul primariei cehane, din cele 51 de casatorii incheiate in 2006, doar 13 au fost pana la sfarsitul lunii aprilie.

Conform estimarilor Executivului, la nivel national in acest an ar ar putea beneficia de cei 200 de euro 65.000 de familii.

Leave a Comment