Investitiile din Salaj, spre utilaje

Investitiile realizate in Salaj, in cursul anului trecut, au crescut simtitor ca valoare fata de anul 2005. Astfel, potrivit datelor Buletinului Statistic lunar al judetului Salaj, pe luna februarie 2007, editat de catre Directia Judeteana de Statistica Salaj, investitiile realizate in 2006, pe total judet, au fost de 25.819,3 mii lei, valoarea acestora fiind cu 41 la suta mai mare fata de 2005.

Mai bine de jumatate din valoarea investitiilor, respectiv 141.040,1 mii lei, au fost dirijate spre utilaje cu sau fara montaj, la fabricarea produselor textile, in cadrul constructiilor si a transporturilor terestre si a transporturilor prin conducte.

Pe de alta parte, la nivel de Romania, investitiile straine directe s-au diminuat cu 13% in primele doua luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Astfel, in perioada ianuarie-februarie investitiile straine directe s-au cifrat la valoarea de de 870 milioane euro, in vreme ce in aceeasi perioada din 2006, acestea se situau la nivelul de un miliard de euro.

Din totalul investitiilor straine, 54% au reprezentat participatii la capital si profit reinvestit. In ceea ce priveste prima luna din 2007, investitiile straine directe s-au cifrat la valoarea de 394 milioane de euro.

Agentia Romana pentru Investitii Straine estimeaza ca, in 2007 investitiile straine directe se vor ridica la sapte miliarde de euro, in scadere fata de nivelul de 9,1 miliarde euro din 2006.

Leave a Comment