Zalău: sprijin pentru achitarea ratelor aferente reabilitării blocurilor

Consilierii locali zălăuani au aprobat în ședința ce a avut loc joi, 12 iulie, la sediul Primăriei Zalău, un proiect de hotărâre care prevede posibilitatea acordării unui sprijin financiar familiilor cu o condiție materială precară, persoanelor în vârstă sau singure. Sprijinul se referă la sumele pe care aceste familii sau persoane le au de achitat, sub formă de rate, pentru lucrările de reabilitare a blocurilor în care locuiesc.

“Lipsa resurselor financiare necesare pății primelor trei rate din taxa de reabilitare termică, rate stabilite prin HCL în cadrul reabilitării blocurilor de locuințe pe raza municipiului Zalău, finanțate prin POR 2014-2020. Solicitările depuse în acest sens vor fi analizate conform criteriilor întocmite de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Zalău”, se arată în proiectuld e hotărâre aprobat de consilierii locali. 

Proiectele de reabilitare cuprind aproximativ 400 de apartamente în blocuri situate pe bulevardul Mihai Viteazul, strada Gheorghe Doja și General Dragalina, Unirii, 9 Mai, Simion Bărnuțiu. Zeci de familii care locuiesc în aceste blocuri au adresat municipalității cereri prin care solicitau sprijin financiar pentru a putea achita primele rate din totalul sumei stabilite pentru fiecare apartament în parte. În cele din urmă, proiectul cu propunerea acordării acestui sprijin a fost aprobată în cadrul ședinței de Consiliu local de joi. Procedura detaliată, condițiile de acordare a ajutorului financiar la achitarea ratelor privind reabilitarea blocului în care se află apartamentul solicitantului precum și alte amănunte legate de acest proiect, pot fi consultate pe pagina de web a Primăriei Zalău, capitolul “Proiecte de hotărâri”, proiectul 31. Se pot obține, totodată, informații suplimentare la biroul de relații cu publicul din cadrul Primăriei Zalău.

 

 

Leave a Comment