Zalăul “se aprinde” pe 1 decembrie

În aceste zile, angajaţii SC Citadin SRL montează instalaţiile de iluminat festiv în zona centrală a municipiului. 1.600 de metri liniari de ghirlande, peste 320 de ţurţuri luminoşi, precum şi 125 de perdele luminoase vor schimba faţa municipiului.

Luminiţele de sărbători vor fi aprinse, în acest an, în Zalău, în seara de 1 decembrie, au anunţat oficialii societăţii Citadin, care a preluat în urmă cu o săptămână responsabilitatea iluminatului public şi a celui festiv în municipiu. “În momentul de faţă, preluăm materialele folosite anul trecut şi, pe măsură ce acestea ajung la angajaţii noştri, le montăm în diferite zone ale oraşului”, susţine Virgil Nicora, directorul SC Citadin SRL. Potrivit spuselor sale, pentru început au fost puse ghirlande luminoase pe copacii din apropierea clădirii Primăriei Zalău, precum şi o parte din decoraţiunile care vor împodobi Platoul din faţa Instituţiei Prefectului.

Zona centrală şi, în special, cea a Platoului de Marmură vor fi primele împodobite de sărbătoare, urmând ca, treptat, până în apropierea sărbătorilor de iarnă să fie decorate şi celelalte zone din oraş. În ceea ce priveşte tradiţionalul brad împodobit din centrul Zalăului şi scena naşterii lui Iisul Hristos, acestea vor putea fi admirate din seara de 6 decembrie.

“Straiele de sărbătoare” folosite vor fi ceva mai sărace decât anul trecut, dat fiind faptul că după verificarea stării materialelor pentru iluminatul festiv, responsabilii Primăriei au ajuns la concluzia că aproximativ 25 de metri liniari de şiruri şi ţurţuri luminoşi, precum şi 31 de figurine şi steluţe s-au defectat şi au fost propuse pentru casare.

Reprezentantul Citadin a mai spus că pe stâlpi şi la trecerile de pietoni vor fi montaţi peste 320 de ţurţuri luminoşi, brazii vor fi înfrumuseţaţi cu 1.600 de metri liniari de ghirlande, iar în tonele cu gard viu, vor fi puse 125 de perdele luminoase. În ceea ce priveşte clădirea Primăriei, aceasta se va remarca pe timpul nopţii graţie celor 12 bucăţi de plasă luminoasă.

Alte articole

One Thought to “Zalăul “se aprinde” pe 1 decembrie”

  1. EU

    gunoaielooooooooooooooooooooooooor da pemeteorologiei cind montati becurile promise mortaciunelor de animali ce sinteti nicoara capilnasiu = lepreeeeeeeeeeeeeeeeeeeee de oameni

Leave a Comment