Zălăuanii nu vor să achite amenzile pentru parcarea pe interzis

Zălăuanii nu vor să achite amenzile pentru parcarea pe interzisPeste 150 de persoane au fost amendate, în cursul acestui an, de către poliţiştii locali zălăuani, pentru că şi-au parcat maşinile în locuri interzise, respectiv trotuare şi spaţii verzi, suma sancţiunilor contravenţionale ridicându-se la aproape 39.000 de lei. Chiar şi aşa, doar a cincea parte din aceşti bani au ajuns în vistieria bugetului local.

Doar 20 la sută dintre sancţiunile contravenţionale cu amendă aplicate pentru genul de infracţiuni mai sus menţionate au fost achitate până la această dată, conform datelor furnizate de reprezentanţii Poliţiei Locale (PL) Zalău. De la începutul anului şi până în prezent, au fost aplicate 249 de sancţiuni contravenţionale proprietarilor de autoturisme care au parcat pe interzis. Dintre acestea, 151 au fost amenzi, iar restul avertismente scrise, valoarea totală a sancţiunilor însumând 38.925 de lei, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al PL Zalău, Lucian Trif.

Zălăuanii nu se înghesuie, însă, pentru a achita aceste amenzi. După cum ne-a declarat sursa anterior menţionată, doar 30 de persoane şi-au plătit amenda primită pentru parcarea maşinii în locuri interzise. Neachitarea acestor sancţiuni contravenţionale nu face decât să fie în detrimentul persoanelor amendate. Procesele verbale neplătite sunt transmise Serviciului de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Municipiului Zalău. Acest lucru duce la pierderea facilităţii de achitare a jumătate din amendă, dacă este plătită în mai puţin de 48 de ore de la întocmire, a menţionat Trif. Potrivit acestuia, cele mai multe maşini parcate în locuri interzise sunt în cartierul Dumbrava Nord din municipiu, unde locurile de parcare sunt cu adevărat o problemă.

Situaţia încasărilor din amenzile aplicate proprietarilor de autoturisme este la fel de sumbră şi pentru anul 2010. Astfel, din cele 470 de procese verbale întocmite pentru parcarea în spaţii interzise, 223 au fost amenzi în valoare de 55.450 de lei, iar restul avertismente. Însă doar 72 dintre amenzi au fost achitate până în prezent.

Numărul sancţiunilor scrise pe numele celor care îşi lasă autoturismele pe spaţii verzi ori trotuare este în continuă creştere pentru anul în curs. Numai în ultimele şapte zile, poliţiştii locali au sancţionat 15 proprietari de maşini, valoarea unei amenzi fiind cuprinsă între 200 şi 500 de lei. În aceeşi perioadă, au fost sancţionate contravenţional şapte persoane care au aruncat pe domeniul public resturi de tigări, ambalaje etc., precum şi şase cetăţeni care au tulburat fără drept ordinea şi liniştea publică. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 4.750 de lei. De asemenea, poliţiştii locali au răspuns la un număr de 50 de sesizări ale cetăţenilor, din care un număr de 44 au fost rezolvate pe loc, iar restul au fost transmise instituţiilor abilitate pentru competenta soluţionare.

Alte articole

Leave a Comment