Voluntarii serviciilor de urgenta – cu uniforma proprie

Personalul serviciilor de urgenta voluntare, constituite de Consiliile Locale si cel din serviciile de urgenta private, constituite de operatorii economici si institutiile care desfasoara activitati cu risc de incendiu va fi dotat, obligatoriu, cu uniforme si echipament de protectie, cu insemne distinctive.

In hotararea adoptata de Guvern s-a aprobat si Regulamentul privind portul, descrierea, conditiile de acordare si folosire a uniformei, a echipamentului de protectie si a insemnelor distinctive ale personalului serviciilor pentru situatii de urgenta voluntare sau private.

Personalul serviciilor pentru situatii de urgenta va purta o uniforma confectionata din stofa, adaptata atat pentru varianta de vara, cat si pentru cea de iarna. Departajarea tinutei sefilor de servicii, a sefilor de compartimente de prevenire sau a formatiunilor de interventie, a sefilor de tura si sefilor de grupa se realizeaza prin embleme de ierarhizare specifice fiecarui post.

Uniforma personalului serviciilor pentru situatii de urgenta voluntare sau private este de culoare bleumarin inchis si se compune din veston, pantalon pentru barbati – pantalon si fusta pentru femei, camasa cu maneca lunga, camasa – bluza, bluzon, scurta, cravata, pantofi si ghete pentru barbati, pantofi si cizme pentru femei, fular, pulover, caciula, sapca pentru barbati, palarie pentru femei, manusi si curea.

Pentru o diferentiere de personalul de interventie din serviciile profesioniste, uniforma personalului voluntar/privat va fi inscriptionata pe spate cu denumirea serviciului voluntar/privat.

Important de mentionat e faptul ca uniforma si echipamentul de protectie va fi asigurat de catre consiliile locale/operatorii economici si institutiile care au constituite servicii pentru situatii de urgenta voluntare/private.

Teoretic, fiecare comuna din Salaj trebuie sa aiba un serviciu voluntar pentru interventii in situatii de urgenta. Ramane de vazut cum vor aloca administratiile locale fonduri pentru asigurarea acestor uniforme si echipamente de protectie.

Leave a Comment