Angajarile salajenilor la Bechtel merg cu incetinitorul

Angajarile salajenilor la Bechtel merg cu incetinitorulDoar patru salajeni au fost angajati in ultima luna de Compania Internationala Bechtel pe santierele unde se realizeaza Autostrada Transilvania, ne-a declarat Florica Breban, responsabilul de relatii cu presa in cadrul Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj. Potrivit acesteia, numarul incadrarilor in munca facute de Bechtel aproape ca nu s-a modificat in ultimele doua luni: 54 de angajari inregistrate in momentul de fata, comparativ cu 50 inregistrate cu o luna in urma.

Lucrurile sunt ingrijoratoare mai ales daca tinem cont de faptul ca, in ianuarie, prezent la Zalau la Bursa locurilor de munca organizata de AJOFM Salaj pentru Bechtel, directorul de Resurse-Umane al Companiei, Yikar Barbaros, a spus ca in 2007 aceasta va angaja aproximativ 1.000 de persoane. In vederea acestor angajari, Bechtel a retinut 1.400 de C.V.-uri de la salajeni, spunand ca pe masura ce acestea vor fi evaluate, oamenii vor fi chemati la interviu si, ulterior, vor fi supusi unor teste pe santierele de la Chiribis si Savadisla.

In plus, in contractul semnat de Bechtel cu autoritatile de la Bucuresti, termenul de realizare a autostrazii este strans, iar fronturile de lucru deschise pana acum pe santiere sunt largi, astfel incat constructorul ar trebui sa fie interesat sa faca angajari. Din pacate, situatia intalnita in Salaj se repeta si in celelalte judete care vor fi strabatute de autostrada, iar singurele explicatii pe care reprezentantii AJOFM Salaj le au de la oficialii Companiei au fost ca angajarile se fac incet din cauza ca utilajele, instalatiile si echipamentele pe care urmeaza sa lucreze viitorii angajati nu au sosit inca pe santiere.

Totusi, Florica Breban a spus ca procesul de selectie a C-V-urilor este in derulare, astfel ca salajenii vor fi cu siguranta angajati pe santierul din Bihor ori pe cel din Cluj.

In Salaj, lucrarile la Autostrada Transilvania trebuie sa inceapa la 1 ianuarie 2008, judetul urmand sa fie strabatut de artera de circulatie respectiva pe o lungime de aproximativ 80 de kilometri. Investitia va fi deschisa in zonele localitatilor Port, comuna Marca, si Sutor-Sancraiu Almasului, comuna Zimbor, unde va fi organizat si santierul general pentru Salaj.

Leave a Comment