Viteza, una din principalele cauze ale accidentelor grave din judeţ

 

Viteza ocupă locul doi în ierarhia principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere. Peste 20 la sută din totalul accidentelor rutiere au fost cauzate fie de viteza excesivă, fie de cea neadaptată la condiţiile de drum şi trafic. Cel puţin aşa reiese din statisticile realizate de poliţişti, în primele patru luni ale anului în curs. De la începutul acestui an, din cauza vitezei, s-au produs 477 de accidente, soldate cu decesul a 120 de persoane şi rănirea gravă a altor 480. În Sălaj, potrivit datelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, au fost înregistrate, din cauza vitezei excesive ori neadaptată la condiţiile de drum, 14 evenimente rutiere grave, în urma cărora două persoane au murit, iar alte 16 au suferit leziuni grave.
Astfel, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi diminuarea riscului rutier, în perioada 18 – 24 mai, poliţiştii sălăjeni desfăşoară acţiuni preventive, în sistem integrat, cu participarea efectivelor de poliţie rutieră şi ordine publică. Acţiunea are ca obiective depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, în principal pentru depăşirea limitei legale de viteză şi asigurarea fluenţei traficului rutier.
Reprezentanţii IPJ Sălaj au subliniat faptul că, la nivel naţional, analiza efectuată asupra evoluţiei dinamicii accidentelor rutiere grave, produse în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie, relevă înregistrarea a 2.322 de accidente de circulaţie, soldate cu decesul a 469 persoane şi rănirea gravă a altor 2.210.

 

Leave a Comment