VIRGIL POPESCU: „Consumurile estimate pe factura de energie reprezintă o formă de escrocherie”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că unele companii trec consumuri estimate foarte mari pe facturile de energie, ceea ce reprezintă „o formă de escrocherie” şi anunţă că există amenzi pentru astfel de practici. „Practic, iau nişte bani în avans pentru un consum care nu există, se folosesc de bani oamenilor”, afirmă ministrul, potrivit News.

„Am primit mai multe sesizări de la oameni. Vreau să trag un semnal de alarmă (…) Există anumiţi furnizori care au şi distribuţie, care am văzut că trec consumuri estimate foarte mari. Punând consumuri estimate foarte mari, factura va veni mai mare. Practic, iau nişte bani în avans pentru un consum care nu există, se folosesc de bani oamenilor”, a declarat, miercuri seară, ministrul Virgil Popescu, potrivit www.b1.ro.

Ministrul cere ANRE şi ANPC să intervină.

„Îi rog pe cei de la ANRE şi pe cei de la ANPC să se verifice aceste lucruri. Nu se poate să se încarce facturile românilor pe consumuri estimate care nu au nicio legătură cu consumurile făcute în anii precedenţi, care ar trebui să aprecieze ce a consumat clientul într-o perioadă asemănătoare. Este o formă de escrocherie, există amenzi pentru aşa ceva. Mi se pare că este o înşelătorie pe care distribuitorii cu furnizorii o practică”, a mai declarat Virgil Popescu.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “VIRGIL POPESCU: „Consumurile estimate pe factura de energie reprezintă o formă de escrocherie””

  1. Anonim

    In sfarsit se sesizeaza cineva asupra acestei practici. In urma cu 2-3 ani am trecut la Enel, si in noua postura de client al acestei companii, am sesizat acest abuz al supraestimarii cu toate ca le trimiteam indexul in mod regulat. Ei iti supraestimeaza consumul si iti fac apoi stornare pe un pret mai mic decat cel incasat. Am sesizat la acea vreme inclusiv ANRE ul, fara niciun rezultat, raspunsul lor era de fapt pt prosti: Transmiteti indexul corect si in termen!
    Traim intr-o tara a faradelegii! Mafia e mai mare decat credem noi…

Leave a Comment