Veste proastă pentru sălăjeni: se scumpește salubritatea

Un proiect de hotărâre ce vizează majorarea tarifelor la ridicarea deșeurilor menajere de către Brantner va fi supus votului consilierilor locali în ședința de joi, 21 iunie. Creşterea, ce va fi resimțită atât de clienții persoane fizice, cât și de clienții persoane juridice, este justificată generic prin “alinierea tarifelor la nivelul anului 2018” tarife ce se regăsesc în cadrul Contractului de delegare prin concesionare a gestiunii activităților de salubrizare de pe raza județului Sălaj și a municipiului Zalău.

Din calculele prezentate în raportul atașat proiectului de hotărâre, rezultă o creștere tarifară de aproximativ 15 la sută, care, tradusă matematic, va presupune un plus de aproximativ 90 de bani (0,9 lei) persoană, rezultând un preţ lunar de 7 lei de persoană, la abonaţii casnici. Dacă propunerea va primi votul aleşilor municipali, o familie depatru persoane va avea de plătit cu 3,6 lei pe lună mai mult decât până acum.

În cazul persoanelor juridice, majorarea este de aproximativ 26 lei de lei pe tona de deșeu.

Conducerea Brantner ne-a comunicat că modificarea tarifelor este pe deplin justificată, în condițiile în care firma operează cu tarife aferente anului 2015. Argumentele principale ale acestei solicitări sunt, printre altele, creșterile de preț ale operațiunilor efectuate, creșterea prețului carburanților, de la 3,74 lei/litru la momentul depunerii ofertei, la 4,55 lei/litru, în prezent, majorarea salariului minim pe economie de la 1.200, la 1.900 de lei, extinderea graficului de colectare peste cel asumat inițial în ofertă, precum și investițiile făcute în ultimul an, care au depășit graficul asumat inițial.

Ecodes Sălaj și-a asumat obligația  de modificare a tarifelor pentru aplicarea Planului multianual de creștere a tarifelor conform prevederilor din contract și consideră această majorare ca fiind legală și în concordanță cu obligațiile contractuale existente.

Alte articole

8 Thoughts to “Veste proastă pentru sălăjeni: se scumpește salubritatea”

 1. Toprom

  Asa se intampla cand dati gunoiul pe mana unui gunoi(P.S.)

 2. Anonim

  afacerea PSD ! omul din spatele „statului paralel” GITA, cel fugit acuma din tara, este in spatele acestei firme.
  iar cine a fost in spatele vinderii Salajului pe 15 ani la aceasta firma , nu este decat Tiberiu Marc, presedintele CJ Salaj si fostul vicepresedinte al Consiliului judetean, in ungur sovin, Csoka Tiberiu ! Acuma consilier economic al primarului Ciunt ! Isi duce opera la capat !
  cine ghiceste cata mita au luat cei 2?

  1. Anonim

   In ce consta sovinismul lui Csoka?

 3. Anonim

  Aranjamente peste aranjamente. Nu aceasta scumpire este problema, ci modalitatea prin care o societate f buna, dotata, cu personal calificat a fost aruncata in strada pentru ca cea actuala sa vina. Nimeni nu a facut nicio ancheta pe aceasta tema. Cum de a fost posibil si mai ales de ce. Nimeni nu stie ce face acest Ecodes si pt ce sunt platiti, dar si de ce a fost aruncat la gunoi AVE desi erau de o suta de ori mai buni! Culegem ce ne-a semanat ciuma rosie.

 4. primarul Ciunt este ultimul nou membru in Ecodes

  mafia PSD ! isi fac legi pentru infractori ! se acopera sa poata fura linistiti !
  cum a reusit Ciunt sa faca o asemenea avere, cand toata viata a fost doar bugetar ?

 5. Csoka Tiberiu

  nu e sovin ?!?! si cum se explica ca la tinut si il mai tine UDMR in functii publice?
  pentru ca e bun? mpovesti ! sunt alti mult mai buni si professional si sufleteste decat el !
  p.s. cum a reusit sa faca avere familia lui, aici sa fie inclusi si copii lui !!!

  1. Anonim

   Deci,daca e tinut in functii publice,daca a facut avere,dupa logica dumitale,este sovin?
   Mai consulta DEX-ul,nene!

 6. Marcu Ion

  CUm adica? Au castigat licitatia cu un pret mai mare si deja isi permit sa faca scumpiri?

Leave a Comment