Oameni de afaceri trimişi în judecată pentru un prejudiciu de peste 12 milioane de lei

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Johann Bohmer şi Georgeta Bohmer, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Potrivit unui comunicat de presă, în perioada 2011 – 2013, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, şi femeia, în calitate de asociat şi director economic, la aceeaşi firmă, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, auînregistrat în evidenţele contabile ale societăţii, cheltuieli fictive şi alte operaţiuni fictive, în baza a 942 facturi fiscale, prejudiciind bugetul de stat cu 12,4 milioane de lei, din care 4,7 milioane de lei reprezintă impozit pe profit şi 7,6 milioane de lei, TVA.

Activităţile de urmărire penală au fost desfăşurate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare, Tribunalului Sălaj.
„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează sursa citată.

Alte articole

Leave a Comment