Vegh Alexandru: “Greul incepe odata cu implementarea proiectelor”

Vegh Alexandru: “Greul incepe odata cu implementarea proiectelor”

La initiativa Institutiei Prefectul Judetului Salaj, ieri, la sediul Primariei Crasna, a avut loc o intalnire la care au participat reprezentanti ai administratiilor comunelor si ai asociatiilor de dezvoltare intercomunitara din judet, care au in derulare proiecte finantate prin PNDR. La intalnire au mai participat prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, directorul Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP) 6 Nord-Vest Satu Mare, Mihai Seucea, seful Serviciului Verificare Tehnica CRPDRP Satu Mare, Gheorghe Duma si directorul adjunct al Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Salaj, Dorin Urs.

Cei circa 45 de participanti au primit clarificari si au avut posibilitatea de a adresa intrebari reprezentantilor CRPDRP 6 Satu Mare privind proiectele finantate prin Masura 322 Renovarea si dezvoltarea satelor, Masura 125 Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii agricole si silvice si Masura 431 Funtionarea Grupurilor de Actiune Locala.

In acest cadru, Gheorghe Duma a atras atentia reprezentantilor administratiilor locale asupra faptului ca nu exista proiecte care nu au nevoie de modificari, iar omisiunile in proiectele tehnice pot atrage cheltuieli neeligibile. De asemenea, s-a subliniat faptul ca beneficiarii au obligatia de a respecta termenul de un an de la semnarea contratelor pentru finalizarea procedurilor de achizitii.

Pe de alta parte, primarii si presedintii ADI-urilor au cerut o mai buna colaborare intre institutiile statului si beneficiarii de proiecte, pentru evitarea blocajelor si incadrarea in termene. Sunt foarte multumit de faptul ca judetul Salaj are multe proiecte castigate, insa trebuie sa fim constienti ca greul de abia de acum incepe, odata cu implementarea lor. Insa, orice probleme exista trebuie gasite solutii pe plan local, iar dialogul da cele mai bune rezultate, personalul din cadrul CRPDRP Satu Mare si OJPDRP Salaj avand toata deschiderea in acest sens”, a precizat, in cuvantul sau, prefectul Vegh Alexandru.

Leave a Comment