Uzina Electrică a oprit căldura

Oficialii Uzinei Electrice s-au ţinut de cuvânt şi au stins focul cazanelor. Profitând de vremea favorabilă, reprezentanţii societăţii locale de termoficare au decis să întrerupă furnizarea agentului termic şi a apei calde încă din a treia zi de Paşte. Astfel, începând de marţi, caloriferele din cele 46 de instituţii aflate în subordinea Primăriei Zalău (majoritatea şcoli şi grădiniţe) şi agenţi economici, precum şi din 195 de apartamente sunt reci, iar la robinete mai curge doar apă rece.
Dacă pentru unităţile de învăţământ şi pentru clădirile din patrimoniul municipalităţii, autoritatea locală are în plan montarea de centrale termice pe gaz, cele 195 de familii vor trebui să se descurce pe cont propriu dacă vor să se bucure de încălzire.
Lăsată fără obiectul muncii, Uzina Electrică va recurge la disponibilizări. După cum ne-a declarat Viorel Marian, directorul societăţii, 20 de persoane vor rămâne fără un loc de muncă începând din 1 mai. În cea mai mare parte, este vorba despre lucrătorii încadraţi pe perioadă determinată şi de cei aflaţi în pragul pensionării. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi 66 de angajaţi, unii vor fi trimişi în şomaj tehnic, iar alţii îşi vor efectua concediile restante şi cele aferente anului în curs. Nu este exclus ca disponibilizările să vizeze mai mulţi salariaţi ai Uzinei, surse neoficiale susţinând că pentru întreţinerea centralelor termice pe gaz va fi nevoie de cel mult 35 de persoane. „După ce municipalitatea va finaliza proiectele ce vizează centralele termice din unităţile de învăţământ şi din clădirile aflate în patrimoniul Primăriei, vom putea definitiva şi schema de personal necesar pentru mentenanţa acestor echipamente”, a precizat Marian.

Leave a Comment