Un sălăjean a obţinut locul II la un concurs antidrog

 

Sălăjeanul Gyorfi Deak Geza Gyorgy, elev la liceul “I. Agarbiceanu” din Jibou, a obţinut anul trecut locul doi la faza naţională a concursului “Mesajul meu antidrog”. Lucrările pot fi depuse anul acesta la Centru de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Sălaj până la 30 aprilie. Ajuns în prezent la cea de-a -X- a ediţie, concursul reprezintă un proiect de tradiţie al Agenţiei Naţionale Antidrog şi un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile reprezentative din mediul şcolar. Proiectul are ca obiectiv general conştientizarea şi implicarea copiilor, respectiv tinerilor în programe de prevenire a consumului de droguri, în scopul întăririi factorilor de protecţie şi reducere a factorilor de risc . Adolescenţii au posibilitatea de a contribui la lansarea unor mesaje pozitive în favoarea unei vieţi sănătoase, fără droguri.

Secţiunile ediţiei a IX- a sunt: eseu literar, pagină web, film de scurt metraj, fotografie digitală, spot, arte vizuale (pictură, desen, grafică), sport. De asemenea există şi două secţiuni speciale- eseu literar pentru minorităţile maghiare şi rromă.

“Rezultatele obţinute până în prezent ne încurajează să dăm continuitate acestui demers preventiv care are caracterul unic de a conferi adolescenţilor încadraţi într-o formă de învăţământ o alternativă la consumul de droguri.” a precizat coordonatorul CPECA Sălaj, Inspector principal Valer Merce.

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment